Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z klimatyzacja

pku84
20-09-06, 07:14
Witam wszystkich. to mój pierwszy post i mam nadzieje że pisze go w dobrym miesjscu. Mam problem z klimatyzacją. Po wciśnieciu przycisku AC obroty silnika skacza na 1,5 tysiaca po czym spadaja na 1000 i znow 1500 i tak w kółko...błedne koło a klima nie chłodzi. Wydaje mi sie ze sprezarka sie zalacza i wylacza. Pomocy!!!!! co to moze byc???

Furious
20-09-06, 07:56
Po co piszesz pogrubioną czcionką??
A bez klimy jakie masz obroty na luzie po rozgrzaniu silnika? Moim zdaniem to cos z ukladem dolotowym... EACV, FITV czy moze poprostu zbyt wysokie obroty biegu jałowego
Na poczatek radze Ci przeczytac regulamin, FAQ i uzyc opcji SZUKAJ

pku84
20-09-06, 08:14
obroty bez klimy ma ok ponizej 1000 jakies 800 na rozgrzanym i zimnym. To jest na 100% ok.

Furious
20-09-06, 08:17
Na zimnym to nie jest OK... ssanie sie nie wlancza zaraz po odpaleniu?

pku84
20-09-06, 11:56
Jest ok na zimnym ma ssanie pozniej spada ponizej 1000 i obrotu sa stale wskazowka nawet nie drgnie. a po wlaczeniu AC zaczyna szalec i nie chlodzi:/

[ Dodano: Czw 21 Wrz, 2006 ]
Widze że chyba nikt nie ma pomysłu jak mi pomóc i moje H... :cry:

K@p3K
07-10-06, 15:03
ja mam sugestie ze moze masz nieszczelny oibwod czy cos...nie wiem...

mam pytanie czy pasek od klimy napedza jeszze cos oprocz sprezarki do klimy w d15b7????...bo mam roz*****e lozysko w tym gowienku a ono podobno kosztuje 100zloty jakies:]...wiec po pierwsze po kij mi klima na zime...a po drugie to rzęzi straszniei jest glosniejsze od silnika...czyli podsumowujac czy moge przeciac pasek od sprezarki klimy zeby to gowno o prostu nie dzialalo...bo i tak klimy nie mam nabitej to po co, a poza tym jest zimno, czy musze oprucz wywa;lenia tego paska jeszcze cos zrobic?????
pozdro600

[ Dodano: Sob 14 Paź, 2006 ]
sam sobie odpowiem ze mozna przeciac i juz nie swiszczy wyruchane lozysko i cichutko jest i nie slychac silnika wogole prawie:)...