Zobacz pełną wersję : Regulacja luzów zaworowych
Witam, szukalem na ten temat sporo, ale nic nie znalazlem, wiec pytam: co ile km trzeba regulowac zawory w naszych Civicach? Dodam, że mam sekwencyjna instalację gazową...
W 1,8 benzyna co 40 tyś km
Witam, szukalem na ten temat sporo, ale nic nie znalazlem, wiec pytam: co ile km trzeba regulowac zawory w naszych Civicach? Dodam, że mam sekwencyjna instalację gazową...
40 tys przy założeniu iż jeżdzisz na benzynie.Na gazie zalecaja regulacje co 10tys :(
A nie co 120 000? w Type R chyba jest co 40 000. Albo nie umiem odczytać mojej książki gwarancyjnej
Na gazie zalecaja regulacje co 10tys :(
2 razy w roku regulacja zaworow ? : O
niestety na gazie tak jest, drugie auto mam na gaz(nie Honda:P) i po 20tys musze regulowac
Będąc na przeglądzie i przy innych okazjach w ASO pytałem się o regulację. Za każdym razem mówiono mi, że robi się to dopiero po około 100 tys. kilometrów. Nie wiem ile w tym prawdy i jak to zweryfikować. Dokumentację auta mam po holendersku i nic w ząb nie rozumiem z tego języka. Muszę przyznać, że od jakiegoś czasu zauważyłem inną pracę auta na jałowym biegu. Coś jakby delikatny fałsz. Osiągi, spalanie itd się nie zmieniły więc chyba nie ma się czym martwić.
No ja zawuazylem ze na niskich obrotach potrafi zgasnac silnik, albo na chwile wylaczyc sie wspomaganie. Niby nic, ale wczoraj skrecajac w prawo (cale szczescie ze nic tam nie stalo i nikogo nie bylo) zgasl mi silnik na skrzyzowaniu i po prostu na skos pojechalem, bo bylem nieprzygotowany na wylaczenie wspomagania i zgasniecie silnika..
No ja zawuazylem ze na niskich obrotach potrafi zgasnac silnik, albo na chwile wylaczyc sie wspomaganie. Niby nic, ale wczoraj skrecajac w prawo (cale szczescie ze nic tam nie stalo i nikogo nie bylo) zgasl mi silnik na skrzyzowaniu i po prostu na skos pojechalem, bo bylem nieprzygotowany na wylaczenie wspomagania i zgasniecie silnika..
przechodze to samo( w drugim aucie), ale im wiecej jezdze tym jest lepiej, ale w koncu musze sie zebrac za regulacje i czyszczenie silnika krokowego