Zobacz pełną wersję : ponad 350km w b16a
poniewaz zabieramy sie z kolega do zrobienia ponad 350km w cvicu b16a czli jdm :D
oglnie interesuje nas sprawa silnika po zawias juz jest skrzynia z itr sprzego act +50%(ale pewnie bedzie potrzebne mocniejsze) big breake kit juz niedlugo
wiec tylko silnik:
-jakie walki ktory stage jaka firma
- talezyki tez jaka firme polecacie
- tloki (JE, Wiesco,itp) ktore
- korby
- wal
- turbo
- kolektor wydechowy zeliwny czy lepiej baran??
- kolektor ssacy moze byc czy trzeba zminic
- blok tylko tuleje czy np caly blok benson
- wtryski
- eloktronika
- poloski
- turbo
interesuj nas adresy www firm u ktorych mozemy zamowic poszczegolne elementy
z gory dzieki
poniewaz zabieramy sie z kolega do zrobienia ponad 350km w cvicu b16a czli jdm :D
oglnie interesuje nas sprawa silnika po zawias juz jest skrzynia z itr sprzego act +50%(ale pewnie bedzie potrzebne mocniejsze) big breake kit juz niedlugo
wiec tylko silnik:
-jakie walki ktory stage jaka firma
- talezyki tez jaka firme polecacie
- tloki (JE, Wiesco,itp) ktore
- korby
- wal
- turbo
- kolektor wydechowy zeliwny czy lepiej baran??
- kolektor ssacy moze byc czy trzeba zminic
- blok tylko tuleje czy np caly blok benson
- wtryski
- eloktronika
- poloski
- turbo
z gory dzieki
bez urazy... ale jak Wy chcecie zrobc tak mocny silnik jak o wszystko pytacie i tym bardziej gdzie macie wszystko kupic???????????????????????????????????????
jak Wam na raz odpowie kilkanascie osób to bedzie niezła bardacha?!?!?!?!?
było 3mld razy na forum o takich przeróbkach
przeczytajcie temat w dziale nasze hondy pana "ITR" i macie odp na wszystkie zadane przez Was pytania
pozdrawiam i powodzenia :573:
dominik...
19-09-06, 21:13
wiec tylko silnik:
-jakie walki ktory stage jaka firma, ITR 2000
- talezyki tez jaka firme polecacie , portflow lub seria
- tloki (JE, Wiesco,itp) ktore bez znaczenia
- korby EAGLE tanio,np. Pauter jak chce sie wydac wiecej...
- wal - seria
- turbo - gt28 3071, z wewnetrznym wastegate
- kolektor wydechowy zeliwny czy lepiej baran?? jak ma duzo jezdzic malo pekac to zeliwny.
- kolektor ssacy moze byc czy trzeba zminic JG edelbrock Victor X lub seria ITR
- blok tylko tuleje czy np caly blok benson- seria z z blockguard przy dobrym zestrojeniuspokojnie da rade do 400KM
- wtryski RC 750CC
- eloktronika :D
- poloski seria
- turbo
www.ecu-performance.com.pl- mozemy miec wszystko :wink:
z gory dzieki
dominik bo ci kurfa ostrzezenie *******ne :)
nie rozumiem - jeden człowiek pyta drugi odpowiada dając mu gotowe rozwiązanie "one stop shopping" i sie go ostrzeżeniami straszy - to taki mały OT
Z częściami to moje zdanie jest takie, że jak silnik nie będzie sie kręcił wysoko to na górze silnika (sprężyny, tależyki) wystarczy to co jest w serii, a i wałek nie wiem czy będzie potrzebny inny. Zakupy polecam tu: tunertoys.zoovy.com
jak zarejestrujesz się tu: www.homemadeturbo.com to w tunertoys będziesz miał 5% zniżki (trzeba w sekcji "sponsors" wybrac odpowiedni baner i przeniesie na strone TunerToys i tam już "sajt będzie wiedział", że ma policzyć wszystko ze zniżką :grin: ) - niby niewiele, ale zawsze coś. ja tak zrobiłem, tylko że graty ktoś mi przywiózł więc wyszło mi OK 60% ceny za jaka sie kupuje u naszych wspaniałych dystrybutorów.
Oczywiście takie rzeczy jak stalowa uszczelka, śruby (polecam ARP) zakładam, że nie wspomniasz o tym, bo to oczywiste :wink:
Co zaś się tyczy sprężarki to obawiam się, że GT28 może nie dać rady, ja zdecydowanie wybrałbym coś z GT3. No i powodzenia w realizacji projektu
nie rozumiem - jeden człowiek pyta drugi odpowiada dając mu gotowe rozwiązanie "one stop shopping" i sie go ostrzeżeniami straszy - to taki mały OT
Podpis dominika. To nie giełda, taka odpowiedź powinna być na PW
cos Kenny Ciebie nie rozumiem, jakbys wogóle nie skumal o co tutaj biega :D
a kolega norbas niech sie nie oburza, bo itr i dominic zyja na stopie kolezenskiej i to nie bylo zadne straszenie :-)
spox i nie róbmy OT, bo kolega napisał, że chce zbudować szybką hondę i pyta jak :grin: więc mu pomóżmy...
tylko że graty ktoś mi przywiózł więc wyszło mi OK 60% ceny za jaka sie kupuje u naszych wspaniałych dystrybutorów.
Tylko jest jedna acz zasadnicza roznica, gwarancja, a zeby byla gwarancja to musi byc clo i vat, wiec nie wiem czemu jestes taki oburzony i masz pretensje do dystrybutorow.
eeee, pretensje, oburzony, ja :?:
cos Kenny Ciebie nie rozumiem, jakbys wogóle nie skumal o co tutaj biega n
a kolega norbas niech sie nie oburza, bo itr i dominic zyja na stopie kolezenskiej i to nie bylo zadne straszenie
:D wiem przecie że są ziomami, ale swoją droga to nie giełda EOT
dominik...
20-09-06, 20:50
na forum jest coraz gorzej...
to zamiast mozemy miec wszystko , powinienen napisac firme xxx moze sprowadzic wszystko... bez jaj :D
zaraz autor dostanie Bana za to ze zadal pytanie w jakiej firmie mozna kupic :x
takie dywagacje :wink:
ale trzeba wyluzowac... to tylko forum...
ps- dobrze ze juz niedlugo ja bede tu kontrolowal posty i bedzie fajnie :wink:
ale poki co przepraszam za naruszenie regulaminu.
a ty zaraz dostaniesz za to ze pyskujesz nie czajac do konca mojej wypowiedzi.
[ Dodano: Pią 22 Wrz, 2006 ]
na forum jest coraz gorzej...
to zamiast mozemy miec wszystko , powinienen napisac firme xxx moze sprowadzic wszystko... bez jaj :D
zaraz autor dostanie Bana za to ze zadal pytanie w jakiej firmie mozna kupic :x
takie dywagacje :wink:
ale trzeba wyluzowac... to tylko forum...
ps- dobrze ze juz niedlugo ja bede tu kontrolowal posty i bedzie fajnie :wink:
ale poki co przepraszam za naruszenie regulaminu.
aaa tam gadasz glupoty jest luz ;-) Napisz konkrety na forum co i jak zeby pomoc koledze skoro chcesz a potem na priv mu mozesz wyslac jakas oferte dominiku, nikt tu sie nie czepia - pomoz mu na forum a potem sprzedaj towar :)
a ty zaraz dostaniesz za to ze pyskujesz nie czajac do konca mojej wypowiedzi.
Właśnie dlatego sporadycznie zagladam na to forum gejku :P
Właśnie dlatego sporadycznie zagladam na to forum gejku :P
sporadycznie zagladasz bo nie rozumiesz co jest napisane z przymruzeniem oka a co nie? :wink: Nie jest to metoda :D