Zobacz pełną wersję : panel nawiewu
czy w civicu Vgen hatchback można i jak wymienić suwaki panelu nawiewu ? czy trzeba wyjmować cały panel i jesli tak to jak go tam odkręcić? czy trzeba wyjąć całą deskę rozdzielczą ?
darade bez ściągania deski, wyciągnij radio i będziesz widział śrubki w oddali z tego co pamiętam są 3
Yotomeczek86
07-05-10, 12:38
Tak akurat się składa że ostatnio go wymieniałem :) Otóż musisz wyjąć radio z pół kieszenią - inaczej zapomnij że dojrzysz śruby. Odkręć małą konsolkę - tam gdzie zapalniczka i schowek, siedzi na 4 śrubach. Potem musisz się położyć na fotelach i spojrzeć sobie gdzie owe 3 śruby są, zaopatrz się w długi śrubokręt krzyżakowy z namagnesowaną końcówką- będzie Ci duużo łatwiej. Odczep linkę od dmuchawy - pamiętaj że linka musi iść tak jak była, inaczej będą problemy z przesuwaniem nadmuchu ciepło-zimno. Robota dość łatwa, także powodzenia życze
Z tą linką jak najdelikatniej i lepiej bo urywają się jej zaczepy tuż przy samym panelu nawiewu a wtedy też kiszka.
jak się urwią zaczepy linki przy panelu nawiewu to faktycznie kiszka bo juz nie zadziałą ustawianie temperatury, jednak u mnie po urwaniu zalalem je klejem na gorąco - jest lepiej niż było oryginalnie :)
a dokladnie wszystko masz tu : http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=9080 - szukajka - nie boli :)
Z tą linką jak najdelikatniej i lepiej bo urywają się jej zaczepy tuż przy samym panelu nawiewu a wtedy też kiszka.
Na odpowiednią śrubkę z nakładką odpowiednio wkręconą też śmiga pięknie już 2 latka:)
Odgrzeję, jak zdjąć suwaki od panelu, by ściągnąć plastik z przodu panelu? One są na jakiś zatrzaskach, czy coś?
Suwaki zmienia się bez ruszania radia, konsoli czy czegokolwiek. Podważa się śrubokrętem i ściąga przyciski....tyle...
A dobrze wiedzieć bo ja też mam problem. 1 i 2 pozycja nawiewu mi nie działa (nie mam pojęcia czemu) i pewnie wywalę cały panel i wrzucę sprawny:).