Zobacz pełną wersję : Pomocy od czego jest ten urwany kabel ???
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/190d9029895f7173.html
W MIEJSCACH GDZIE zaczynaja sie linie jest czerwony kabel zostal urwany i po obu stronach peszla bo tez jest tam kawalka brak wystaje troche z obu stron ten drut , wydaje mi sie ze jeden jest ciut cienszy od drugiego dlatego nie laczylem ich... moze mi ktos pomoc i powiedziec od czego on jest i czy napewno te dwa kawalki byly kiedys caloscia?? bodajze ta wiazka potem wchodzi to glowicy pod aparatem zaplonowym to takiej dziwnej wtyczki. nie jest to moze przewod od wentylatora bo ostatnio przestal dzialac.
przepraszam za foto ale nie mam samochodu u siebie i znalazlem przykladowe foto by pokazac o co mi chodzi
pod aparatem masz dwa czujniki od temperatury.
jeden wskazuje temperaturę na zegarach. jest na jeden kabel
drugi czujnik jest od temperatury dla kompa, i jest na dwa kable.
wyjmij obie wtyczki zobacz czy jest coś urwane;]
a czujnik od wentylatora masz przy termostacie
w tym peszlu jest kilka kabli wlasnie ten czerwony jest urwany... pokazuje mi temp normalnie w srodku na zegarach
Kabel jednolicie czerwony czy czerwony z jakims paskiem?
w sumie slabo widac na zdjeciu, ale mi sie wydaje ze to lambda, szczegolnie ze o ile pamietam to za wtyczka od lambdy zaczyna sie juz inny kolor kabla.
to nie do lambdy! tam jest jeszcze jedna kostka . a ta kostka z tym kablem wpina sie do glowicy zaraz kolo aparatu zapłonowego.
Kabel jest czerwony z białym paskiem. To moge te kable połączyc czy mozliwe ze w peszlu jest jesczze inny kabel czerwony. albo czy te kable nie moga byc połączone.
Kabel jest czerwony z białym paskiem.
to jest przewód od termowłacznika wentylatora
To moge te kable połączyc tak
własnie jeszcze jedno pytanie wiatrak włancza mi sie przy ok 70 stopni a powinien podajze przy ponad 90stopniach... jest cos nie tak moze czy to normalne ??
własnie jeszcze jedno pytanie wiatrak włancza mi sie przy ok 70 stopni a powinien podajze przy ponad 90stopniach... jest cos nie tak moze czy to normalne ??
Dokladnie to przy 92*C ale po czym sadzisz ze masz 70*C gdy sie wlacza?
1. wskazowka nie dochodzi az tak wysoko
2. na termostacie pisze mi 78stopni C
3. na oko jak chwycisz weze powinienes odczuc 90stopni goraca a 75 plus minus
1. wskazowka nie dochodzi az tak wysoko
tzn. jak wysoko??
2. na termostacie pisze mi 78stopni C
no i dobrze bo przy tej temp. się otwiera a żeby wentylator się wogóle załaczył to konieczny jest własnie otwarty duży obieg więc musisz miec conajmniej 80*C
3. na oko jak chwycisz weze powinienes odczuc 90stopni goraca a 75 plus minus
na oko to wiesz.... jak złapiesz najpierw cieplejszy i zaraz chłodnieszy to różnicę odczujesz ale nie sądzę żebyś był w stanie po dotknięciu węży określić temperaturę z taką dokładnością...
nie mowilem z dokladnoscia ale 73 plus minus. a jesli chodzi o wskazowke to temp 90stopni to jest polowa wskaznika a ja mam nizej wskazowke i wiecej nie podchodzi nigdy
nie mowilem z dokladnoscia ale 73 plus minus. a jesli chodzi o wskazowke to temp 90stopni to jest polowa wskaznika a ja mam nizej wskazowke i wiecej nie podchodzi nigdy
Każda Honda ma poniżej połowy wskazówke i to jest prawidłowa temperatura w czasie normalnej pracy.
tak ale ja mialem tak wczesniej ak mi sie termostat nie otwierałD ze dalej pokazywalo optymalna temp silnika w wezach wode mi gotowalo i parowala przez zbiornik wyrownawczy, dlatego to dziwne dla mnie jest