Zobacz pełną wersję : silnik
mam dziwny problem zwiazany z silnikiem ,kreci na biegach 1,2 ,3 normalnie do 7.5 tak mniej wiecej .a na 5 kreci tylko do 3.5 tys i nie chce isc wiecej
Yyy a jaki to silnik ?? :o:confused::confused:
pewnie kłaniają się podstawy. wymień filtr paliwa i powietrza. sprawdz kompresje. ustaw zapłon i zawory. katoalizatory wymieniany jak tak to kiedy?
świece kable wymienione ?
czyli mozliwe wszystko silnik d14a3 odmulony.katoalizator napewno ok a dalej zaczne od filtrow.mam nadzieje ze dojde jakos do tego dojde.bo mnie to wkurza fajnie sie kreci do 120 a potem jest lipa
tłumik!!!!! sprawdz uklad wydechowy!. może byc zatkany
wydech jest ok jedynie ma mała dziurke przed koncem ale jest minmalna
w moim poprzednim aucie były podobne objawy a wszystkich biegach ciągnął ok ale już na 5... 100km/h max. już nie wiedziałem co jest aż w końcu rozpiąłem wydech przy kolektorze i wszystko się wyjaśniło :D
skolopendra
06-05-10, 19:20
czyli mozliwe wszystko silnik d14a3 odmulony.
nie możliwe ,ten silnik tyle nie kręci ;)
a na 5 kreci tylko do 3.5 tys i nie chce isc wiecej
bo już siły nie ma :D:D
nie to nie tak na 3 ciangnie do 140 spokojnie a na 5 wogule nie ma mocy idzie jak zółw tyłem do przodu
Jak go rozpędzasz na 5, to co się dziwisz... Rozpędź na 3 i 4, wrzuć 5 i zobacz czy zwalnia...
wiem o co chodzi na 4 idzie a na 5 do 3.5 tys obrotow i jest koniec jest bog wie ile by jechał ale nie i idzie dalej
honda to nie diesel..a Ty ją mulisz na piątym biegu:(
nie zwalnia ale zero przyspieszenia zero jest 3.5 tys obrotow i nie chce przejsc tej granicy tak jak by był jakis ogranicznik
mule czy nie mule poprostu mnie to ciekawi czemu nie przechodzi te 3,5 tys obrotow na 5 wiem z ev max w hondzie osianga sie na 4 a pomimo wszystko na 5 tez powina krecic wiecej obrotow taka prawda a głupia nie chce i tyle.i mam pytanko gdy wrzuce silnik od kumpla ktory wkłada vti a ja od niego vezme v-tec 1.5 to hamulce i szkrzynia moja da rade?
skolopendra
07-05-10, 17:04
vezme v-tec 1.5 to hamulce i szkrzynia moja da rade?
da radę .tylko taki zestaw sensu nie ma
tylko taki zestaw sensu nie ma
Nom, ani ECONO to już nie będzie, ani nie wiadomo jak większego kopa nie będzie miało... Przerabiałem temat.