Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z CB

bednar_skc
04-05-10, 16:01
Posiadam w swojej EJ8 CD TTI 880 i do tego antene MIDLAN mocowana na stale w klapie 160cm,
antene zmienilem bo poprzednia sie nie sprawdzala, lecz z tu cos jest nie tak...wszystko jest podlaczone ok, antena tez jest podlaczona do minusa...

i pytanko...czemu jak wciskam MIC to slychac w glosnikach od radia rozne piski itp...na poprzedniej antenie z nizszej polki tego nie bylo :/

slafko
04-05-10, 20:35
Musisz podjechac gdzies gdzie zajmuja sie sprzedaza CB to Ci zestroja radio. Teraz masz piski i inne rzeczy. Jak sie zmienia antene trzeba ja zesrtoic z radiem CB i innymi urzadzeniami (np. radiem). Wtedy pozbedziesz sie szumow i bedzie Tobie czysto odbieralo.

demonobiker
05-05-10, 23:47
dokłądnie tak jak kolega slafko pisze serwis cb i strojenie anteny pod radio i miejsce gdzie ja masz zamontowana bo musisz wiedziec ze jesli masz ja np na dachu a polozysz na klapie to najprawdopodobniej dzialac nie bedzie antena musi byc zawsze w tym samym miejscu po strojeniu u mnie w cz-wie stojenia okolo 15-20zl zalezy gdzie

bobibagno
06-05-10, 21:11
Panowie:)

Anteny nie stroi się do radia tylko DO MIEJSCA MONTAŻU! Pojedziesz do kolesi od CB to nie musisz mieć radyjka a oni ci antenkę zestroją.

Z tego co piszesz to wydaje mi się ze jednak masz coś nie tak podłączone, może słaba masa i niesie po budzie, ale dokładam sie do kolegów powyżej - jedz do serwisu CB i oni na pewno ogarną temat.

comatose
07-05-10, 22:53
Panowie:)

Anteny nie stroi się do radia tylko DO MIEJSCA MONTAŻU!
o dokładnie! Ja nie wiem skąd się wzięło to, że antenę stroi się do radia?:confused: I najważniejsze, antena żeby dobrze działała ma stać na środku dachu, przesuniecie ją do tyłu to już ma gorsze zbieranie, przesuniecie na bok zbiera jeszcze gorzej, zamontujecie ją na klapie poniżej linii dachu to w ogóle porażka...