Zobacz pełną wersję : Drewiana okleina
Hej,
Czy wiecie coś o istnieniu 'drewnianej' okleiny w miejsce tych 'aluminiowych' plastików w hatchbacku? Chodzi mi o okolice skrzyni biegów, schowek nad nią, elementy na drzwiach (tam gdzie są przyciski sterujące) i najlepiej fragmenty kierownicy. Tak się składa że mam w swoim Civiku beżowe wnętrze i drewno zacznie bardziej by tam pasowało niż te aluminiowe plastiki.
Drewno do statku kosmicznego:confused:
Fakt faktem jak doczytalem o tej jasnej tapicerce to moje wyobrazenie sie troszke polepszylo, ale osobiscie nie lubie imitacji jak i nawet samego drewna, jezeli potrafisz zdemontować wybrane elementy to jest szeroki wybór foli termoplastycznych, albo dorwać plastiki z lifta gdzie są nieco ciemniejsze.
Fakt dużo jest folii i laminatów drewnopodobnych ale ciężko będzie tak nakleić żeby faktura i wzór wyglądały wiarygodnie. Z resztą w ufo-kokpicie moim zdaniem drewno nigdy się nie przyjmie :/. Na civinfo widziałem kilka aut z oklejonymi elementami wnętrza folią carbon 3M może to by pod pasowało bardziej do jasnego wnętrza...
przemysl to drewno ... ja mam tez bezowe wnetrze i nie wyobrazam sobie dodatkow w imitacji drewna :D
no chyba ze pedaly sobie tez w drewnie wystrugasz ;) a na podsufitce zrobisz swierkową boazerie :D
zartuje oczywiscie ;)
nie śmiać się ze mnie!
Moim zdaniem beżowne wnętrze ładniej komponuje się z drewnem niż "aluminium".
Rzecz gustu :)
jestem technologiem drewna, w mieszkaniu wszystko co mozna bylo zrobic z drewna jest z drewna (poza klapa na kiblu, ale pracuje nad tym:D ) ale do UFO nijak pasuje, nawet bezowego.
Oczywiscie to Ty bedziesz nim jezdzil:)
no dokladnie tak troche nie pasuje okleina z drewna do samochodu o sportowym wyglądzie. Oczywiście to twój wybór. Tak czy inaczej jak zrobisz to pochwal się zdjęciami.
jestem technologiem drewna, w mieszkaniu wszystko co mozna bylo zrobic z drewna jest z drewna (poza klapa na kiblu, ale pracuje nad tym:D ) ale do UFO nijak pasuje, nawet bezowego.
Oczywiscie to Ty bedziesz nim jezdzil:)
i tego się trzymajmy!!
kolorystyka to jedno a drewno to co innego. chcesz drewno kup merca.
no cholery mi nie pasuje taka wizja żeby w ufo było drewno
TomiCarloRossi
13-02-11, 14:31
Zawsze można kupić scyzoryk i pień, i sobie wystrugać :confused: