Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : charakterystyczny dzwiek wstecznego biegu na wolnych obrotac

djreals
18-09-06, 13:29
czesc Hondziarze :)

Mam takie male pytanko.
Mianowicie chodzi o skrzynie. W starej Hondzie nie mialem takiego problemu ,wiec nie wiem czy jest to zbytnio normalne.

Problem: na 1 i na 2 biegu (jesli jade wolno) skrzynia wydaje identyczny dzwiek co przy jezdzie na wstecznym biegu (charakterystyczny dzwiek). Czy jest to normalne?

Oczywiscie z gory dziekuje za odp.

Pozdrawaim

mozes
18-09-06, 19:50
Problem: na 1 i na 2 biegu (jesli jade wolno) skrzynia wydaje identyczny dzwiek co przy jezdzie na wstecznym biegu (charakterystyczny dzwiek). Czy jest to normalne?
Moim zdaniem nie jest to normalne byc może się mylę i mam skopaną skrzynię u mnie tego nie zauwazyłem.
Pozdr

qba1983
18-09-06, 21:15
taki dzwiek na wsteczym jest "zawzyczaj" dlatego, ze kolo zebate nie jest dokladnie spasowywane i jest to normalne(ciencie kosztow), w biegach do przodu raczej nie powinny wystepowac takie zjawiska, a jesli wystepuja to mozna wnioskowac ze zabki sie troche starly :roll:
u mnie takiego czegos nie ma, ale... kojaze ze tuz przed zmiana oleju w skrzyni, jakies dzwieki w jedynce byly. wiec moze zmien olej :roll:
pozdrawiam

Furious
20-09-06, 08:07
Nie jest to normalne

Amadeus
20-09-06, 08:49
Niestety nie slysze tego dzwieku wiec stawiam na lozyska w skrzyni , tez kiedys cos takie mialem , ogolnie to ciezko jest rozpoznac.I jak ujal to furia nie jest to normalne :P