Zobacz pełną wersję : Problem z elektrycznymi szybami
Mam taki problem. Szyba od strony kierowcy podnosi się i opuszcza dobrze, od strony pasażera w większości przypadków nie podnosi się, czasami udaje się opuścić ją ze sterownika od strony pasażera, od strony kierowcy nie działa wogóle. Co może być powodem. Silniczek sprawdziłem i działa bez problemu. Myślę, że może to coś z panelem od strony kierowcy - czy on daje napięcie na drzwi pasażera? Jak to sprawdzić? A może coś innego, bezpieczniki są ok.
JulekCIVIC
03-05-10, 13:33
może zwyczajnie styki sie zabrudziły "zaśniedziały" i nie działa poprawnie :)
Styki dobre, kostki w drzwiach dociskałem - nic to nie dalo
Powiem Ci tak, że kładłem 3 dni temu całą elektryke szyb i lusterek(swapowałem) i od strony kierowcy idzie na pewno napięcie na drzwi pasażera, zobacz sobie przekaźnik szyb czy masz sprawny i bezpieczniki, bo są osobno od lewej strony i od prawej. Ewentualnie mógł Ci jakiś kabelek się gdzieś przerwać, np: wypaść z kostki w drzwiach pasażera(Ja tak miałem). Warto sprawdzić.
Obstawiam przerwę z przelotce drzwi kierowcy. Tam jest tych kabelków naprawdę dużo a co za tym idzie ciasno i naprężeń sporo. Po latach pękają.
specjalista
04-05-10, 14:02
A ja mam taki problem, że jak zapale samochód i otworze szybe, a potem włącze światła to szyby automatem podnosza sie do gory...;/ troszke wkurzające ;) Czasem tak mam że po odpaleniu musze poczekac 5 sek zeby je opuścić bo się nie da. Co to może być ?
JulekCIVIC
04-05-10, 22:44
pewnie domykanie szyb ci sie popsuło i źle reaguje...