Zobacz pełną wersję : jakie nakretki?-drag,VSN,d1...
pany jakie nakretki byscie polecili do kol?chodzi glownie o trwalosc czyli zeby sie nie poukrecaly po 2 zmianach i farba nie zeszla rownie szybko,oczywiscie cena tez raczej adekwatna ;)
Drag - masakra! Farba schodzi nawet jak swoim zębem przerysujesz nakrętkę. Wyraźnie widać, że do wykonania nakrętek
zbytnio się nie przyłożyli.
Vision - całkiem w pytkę, takowe posiadam w połączeniu z felgami Drag'a. Masywne, lekkie bardzo, a poza tym farba bajecznie
trzyma się powłoki, przy silnym zakręcaniu kluczem ani jednej ryski. Wykonanie z aluminium pozwala mieć pewność, że nie odkręcą tak łatwo. Polecam. Obecnie producent na tych nakrętkach zmienił logo z Vision na VMS (skrót od Vision MotorSports).
D1Spec - Tu nie powiem dokładnie jak jest naprawdę, lecz oglądałem to miałem mieszane uczucia. Lakierowana powłoka nie
zdawała mi się taka fantastyczna jak w Visionach, miałem obawy że łatwo zejdzie przy zakręcaniu kluczem, ale mogą być to pozory. Cena spora jednak..
dzieki kolego ,no wlasnie D1 niby kute sa,czyli jednak VSN bo rozumiem ,ze Muteki to porazka
mam d1 i są całkiem ok co prawda w kolorze aluminium wiec co do powłoki lakierniczej to trudno cokolwiek powiedzieć, poza tym jak najbardziej ok.
muteki zdecydowanie nie bo mam takie farba nie trzyma wogóle
Stane w obronie Mutekow (ale mutekow, nie dragow - nie jestem przekonany ze to jest to samo). Mam czarne muteki juz 3 sezon i nie zlicze ile razy byly przykrecane i odkrecane bo sporo dlubalem przy zawieszeniu. Jedyne miejsce gdzie farba sie starla to miejsce styku z gniazdem felgi. Na lbach nakretek nie ma zadnych odpryskow od klucza itd.
PS z tego co sie orientuje muteki tez sa kute
PS2. Dzis chyba bym wybral visiony, bo ladniejsze:p
Ja mam Vision i nie nie powiem nic zlego.2sezon i sa OK.Lekkie,barwa *****ista i twarde bo jeszce sie nie wyrobily od klucza.
i one sa chyba Anodowane nie lakierowane,jak galki od Unkasa:P
No i cena 180pln jest OK:D
lukasz-lukasz
04-05-10, 07:05
Ja mam Vision i nie nie powiem nic zlego.2sezon i sa OK.Lekkie,barwa *****ista i twarde bo jeszce sie nie wyrobily od klucza.
i one sa chyba Anodowane nie lakierowane,jak galki od Unkasa:P
No i cena 180pln jest OK:D
Przymierzam się do zakupu visionów, jak kupię i sprawdzę to dam znać jak się trzymają :).
Kto ogarnia za tą kwotę?
Jarusnet nie ma czasem w takich cenach?
TU (http://www.allegro.pl/item1010104220_nakretki_vms_racing_12_x_1_5.html) mysle ze spora okazja. Sam sie zastanawialem ale mam wazniejsze wydatki niz kolorowe nakretki:P
mam muteki i odrocz tego ze dorobilem klucz wszytsko ok farba sie trzyma jakos
jak chcesz oddam ci godzillasy
Przymierzam się do zakupu visionów, jak kupię i sprawdzę to dam znać jak się trzymają :).
Kto ogarnia za tą kwotę?
Siwy85,jak i inne graty VISION bralem od niego i jestem zadowolony.
jak chcesz oddam ci godzillasy
jakie?kolor,otwarte/zamkniete i co z nimi nie tak :D
sa jeszcze bloxy ale jakosc chyba ta sama ja vns
Mam Dragi czerwone, powłoka lakiernicza to porażka.. poza tym nie mam zastrzeżeń. Pod spodem są chromowane(jak troche farby jeszcze zejdzie to pewnie całe obdrapie), wychodzi na to że jak ktoś chce chrom, to w sumie można je kupić. Kolorowych nie polecam.
Mam Dragi czerwone, powłoka lakiernicza to porażka.. poza tym nie mam zastrzeżeń. Pod spodem są chromowane(jak troche farby jeszcze zejdzie to pewnie całe obdrapie), wychodzi na to że jak ktoś chce chrom, to w sumie można je kupić. Kolorowych nie polecam.
Podpisuję się pod tym obiema rękami! Po niecałych dwóch miesiącach zaczyna złazić czerwona farba. A ani razu nie byłem nawet na myjce ciśnieniowej. Złazi od mycia normalną szczotką samochodową i wodą z węża ogrodowego :mad:
junior20066
03-09-10, 23:48
panowie odswiezam kotleta mam pytanie czy nakretki visiona wejda na felgi drag ?? jak nie to co polecacie innego ?? muteki ?? licze na pomoc :)
Maximus1919
08-12-10, 23:43
Albo czy te visony (obecne vms) podejdą pod seryjne felgi z civic-a 6 gen vti (4x114.3)??I według was jak to będzie sie komponowało z tymi felgami??
A ma ktoś już te nowe nakrętki Draga? http://www.dragwheels.pl/akcesoria.php ponoć z gwarancją na lakier...
Mam Dragi czerwone, powłoka lakiernicza to porażka..
nie pierwszy raz słyszę że czerwone i czarne są z dupy bo właśnie lakier odchodzi
Osobiście mam w kolorze chrom i zero rys i zadrapań
obecnie mam muteki i kolor schodzi latwo, trzeba uwazac :/, teraz kupilem nowe visiony - zobaczymy jak beda sie sprawowac
http://img200.imageshack.us/img200/4731/vision0.jpg
Mam D1 Spec. Kolor nie złazi wcale, ale bardzo łatwo się rysują od klucza do kół.