Zobacz pełną wersję : ori lampa + soczewka ek 3
witam wpadl mi do glowy taki pomysl ja by do zwyglej lampy w civicu ek3 dodac soczewkę robił tak juz ktos??
mam soczewki z bmw na zarowke h7 chyba
wic jak by to upchnąć w lampie hanki do tego bi xenon??
prosze o jakieś opinie
zobacz w temacie Spycha, on ma soczewke bi z bmw
w kazdy samochodzie mozna soczewki montowac tylko trza miec chęc do roboty ;)
no checi to ja mam zawsze bo juz rożne dziwne patenty robilem w moich autach ale tak se mysle ze przecie mi potzeba mi soczewke bi bo jak do zwykłej założę bi xenon to chyba nie bedzie to smigac bo jak przerzuci na dlugie to ni bedzie świecić bo sie przesłona w soczewce nie zmieni
czyli porostu muszę nasmigac soczewę pod bi xenon
Ja mam w robocie dwie soczewki z mocowaniami od 407-ki też o tym myślałem ale wydaje mi się że taka duża ingerencja w reflektor może nie wyjść w 100 % . Jak potem z ew. regulacją z kabiny jak i pokrętłami na przeglądzie ?
Każda modyfikacja lamp skutkuje utratą homologacji, jeżeli założysz soczewkę to już nie ma odwrotu.
Jeżeli robić to porządnie tylko soczewka pod bixenon na żarnik d2s , żadne h7 h1 itp...
Ja mam u siebie wlozona soczewke bixenon Helli z BMW 5 E60.
Regulacje zarowno z silniczka z kabiny jak i lewo prawo z reflektora sa calkowicie zachowane a ingerencja w reflektor to tylko wyciecie kawalka odblysnika i dopasowanie soczewki, nic wiecej nie wycinasz i nie demolujesz. Oczywiscie przy odpowiednim typie soczewki.
TomekTTT jak masz soczewke na H7 to masz wykla soczewke halogenowa do ktorej nie ma mozliwosci zapakowac bixenonu. W soczewce jak masz bixenon za przelaczanie swiatel na drogowe odpowiada ruchoma przeslona wewnatrz soczewki a nie to co do niej upchniesz.
wiem juz wszystko właśnie wiem wiec muszę znaleźć teraz soczewkę na bi xenon na zarowke d2s
Żaden problem chociażby na allegro jest tego pełno.
Większa sztuka jeśli będziesz chciał zrobić samemu to odpowiednio osadzić soczewkę aby się nie ruszała na dziurach i aby linie światła były w poziomie a nie jakoś dziwnie powykręcane.
Do reflektora w 6genie upakuje się tylko soczewke Helli którą montowali np w BMW 5 E60, Mercu E W211 czy Audi A6.