Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z d15b7 brak ladowania, cos z aparatem zaplonowym?

mordi
01-05-10, 19:39
mam taki problem jedzie sie normalnie nagle zapala sie zolta kontrolka oborty na zero spadaja i moc spada a auto dalej odpalone bo czerwone kontrolki sie nie swieca i wszystkio dziala, swieci sie ten check a auto nie jedzie 'nie jedzie w senie nie ma mocy i zwalnia a kola sie tocza i wszystko pracuje' a silnik chodzi obroty stoja na 0 ciagle i trzeba wylaczyc i odpalic jeszcze raz i jest normalnie.. po samodiagnostyce wychodzi blad 15 czyli sygnal z ukladu zasilania.. nie mam pojecia aparat zaplonowy albo cos z ladowaniem moze alternator?moze pasek od niego sie slizga czasem i nie laduje..? kopulka palec kable sa wymienione

kable sa od d15b2 ale chyba nie ma to jakiegos znaczenia nie wiem jak bylo z wczesniejszymi bo po kupnie odrazu przelozylem a od niedawna mam problem..

Skoti
02-05-10, 10:11
hmnnnn. Sprawdzałeś pasek od alternatora?

mordi
02-05-10, 15:18
tak dobry jest

JulekCIVIC
02-05-10, 19:46
a moze ktoraś kość od aparatu zapłonowego. lub wtyczka alternatora, spr miernikiem ładowanie u kogoś lub samemu jak posiadasz

mordi
02-05-10, 20:46
prawdopodobnie czujnik w aparacie zaplonowym albo laser tam prawdopodobnie jest przyczyna bo alternator jakby nie banglal to aku jeszcze pociagnie chwile