PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana materiału boczków drzwi

zabas
01-05-10, 17:20
Hej.
Zainspirowany przemyśleniami kolegi z innego forum chciałem się was zapytać/poradzić na temat wymiany materiału boczków drzwi i nie tylko drzwi :p materiał ekoskóra, skaj bądz alkantara z nastawieniem na to trzecie . Cieżko się takim materiałem operuje ? Dużo pracy jest przy tym ? moze ma ktoś jakieś zdjęcia efektów swoich prac ? albo jakiś tutorialek ?

rp.losiu
01-05-10, 18:04
też przyłączyłbym się do tematu.. z tego co pamiętam ktoś miał skórę na boczkach w 5 g... i to nawet ładną profeske odwaloną ;)

mam też inne pytanko.. czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy przy swap-owaniu elektryki szyb, koniecznie muszę wymieniać boczki? czy wpasowałbym tam przyciski do elektryki? czy te boczki mają całkowicie inny profil?

toby86
01-05-10, 21:50
proponuje napisać do kolegi Cieszyna, on w swoim sedanie wymieniał materiał w boczkach na czarny........ale nie wiem co to jest.
Roboty z tym za dużo nie ma, trzeba porozwiercać oryginalne mocowania,zdjąć stary materiał i poprostu przyłożyć do nowego, odrysować, wyciąć i kleić a później wkrętami przykręcić i finito.Sam się mam zamiar za to zabrać ale medytuje nad materiałem, który po przyklejeniu będzie choć troszke miekki bo jak taką ekoskóre przykleisz to będzie sztywna.
Osobiście również skłaniam się ku alcantarze choć jeszcze nie orientowałem się co do ceny.