PDA

Zobacz pełną wersję : może ktoś już to kiedyś wymieniał???

Pitbull228
30-04-10, 17:06
Siemanko, chodzi o wymianę anteny radiowej w Civic-u 92 HB jak wiadomo :-) antena mieści się w słupku...i tu pojawia się problem...o ile stara antenę wyciągnąłem bez problemu, tak pojawił się problem jak zamontować nową...odkręciłem plastiki pod kierownica, zdjąłem listę plastykową przy podsufitce...i nic...nie mam pomysłu jak przeprowadzić kabel anteny w słupku...może muszę coś jeszcze zdemontować:-) ???

Lcfr
30-04-10, 17:20
wyjmując starą (przewód) trzeba było przywiązać do niej sznurek i potem tym sznurkiem wciągnąć nową...

Chipsy2
30-04-10, 17:33
A teraz zostaje ci jakimś cudem wetknąć tam kawałek sztywnego twardego drutu i tam dowiązać dokleić coś po czy w powrotnej drodze wciągniesz kabelek od nowej anteny ale teraz to nie będzie łatwe.

Pitbull228
30-04-10, 19:03
teraz już to wiem...;-(

ygor
30-04-10, 21:15
robilem te operacje dwa dni temu - poczatkowo probowalem atakowac z nog , ale po kilku probach zrezygnowalem - wiec - w slupku kierowcy masz kabelki od podswietlenia podsufitki - ja wyciagnalem ten najblizej deski i pojawil sie otworek troszke wiekszej srednicy niz kabel antenowy i tedy udalo sie chyba za trzecim razem - chociaz tez trzeba sie namachac ... spinke od podswietlenia wyrzucilem a kabel przykleilem prowizorycznie izolacja - oslona slupka trzyma go na miejscu - bo zaraz obok jest spinka