PDA

Zobacz pełną wersję : pekniety kolektor

mule
16-09-06, 18:29
witam, patrzylem do wyszukiwarki ale niebardzo cos znalazle,
ostatnio poczelo mi cos popierdywac nazimnym silniku, podejrzewalem oczywiscie wydech, a z nasluchu przednia jego czesc (laczenie czy cos) no niestety dzis wyszlo na jaw ,ze to kolektor jest pekniety i z niego pierdzi poki sie nie rozgrzeje

i teraz moje pytanie, czy jest mozliwosc w miare skutecznego pospawania takiego kolektora hondowego? i czy jest sens? nie mam aktualnie za bardzo kasiory na sportowego, znow uzywka tez moze dlugo nie posluzyc i kasa w bloto:(

a i jeszcze 2 kwestie, czy jezdzenie z takim peknietym kolektorem moze zaszkodzic silnikowi itp?
i 2 gdybym wywalal seryjnego kolektora, to kupujac sportowy zostaje bez katalizatora, nie przyczepiaja sie przy przegl techn??

z gory dzieki

Raveland
16-09-06, 23:59
mi w nissanie tez pekl i pospawalem
od 3 lat jest wszystko ok

Toms
17-09-06, 11:01
znam conajmniej 3-4 gosci co spawali i im znow popekal, za duze roznice temp, rozszerzalnosc itp i peka zreszta powinni sie ci odezwac bo sa tu na tym forum

Raveland
17-09-06, 11:24
ja mialem spawany migomatem jakby co

tomekk
17-09-06, 12:19
Ja bym nie spawał, choćby z tego względu, że seryjną używkę można za bardzo przyzwoite pieniążki kupić... i raczej nie obawiałbym się, ża akurat znowu pęknie - to chyba nie jest częsta usterka. Za spawanie też trzeba będzie zapłacić i kasowo pewnie niewielka różnia będzie.

Toms
17-09-06, 20:23
w y7 to czesty feler....

s3kawek
19-09-06, 09:46
witam, patrzylem do wyszukiwarki ale niebardzo cos znalazle,
ostatnio poczelo mi cos popierdywac nazimnym silniku, podejrzewalem oczywiscie wydech, a z nasluchu przednia jego czesc (laczenie czy cos) no niestety dzis wyszlo na jaw ,ze to kolektor jest pekniety i z niego pierdzi poki sie nie rozgrzeje

i teraz moje pytanie, czy jest mozliwosc w miare skutecznego pospawania takiego kolektora hondowego? i czy jest sens? nie mam aktualnie za bardzo kasiory na sportowego, znow uzywka tez moze dlugo nie posluzyc i kasa w bloto:(

a i jeszcze 2 kwestie, czy jezdzenie z takim peknietym kolektorem moze zaszkodzic silnikowi itp?
i 2 gdybym wywalal seryjnego kolektora, to kupujac sportowy zostaje bez katalizatora, nie przyczepiaja sie przy przegl techn??

z gory dzieki

Pekl mi w peugeocie. Postawal mi mechanior i był spokoj. Jezdzić mozesz ale przy wiekszej dziurze bedzie spadek mocy.
Tego nie jestem pewien ale chyba sonda moze swirować.

murgrabia
22-09-06, 23:56
[ Dodano: Pią 22 Wrz, 2006 ]
mi pękł i mi pospawali z planowaniem wszystkich powierzchni i nie mam problemu tylko przed spawaniem musieli włożyć kolektor do wygrzania w piecu by po spawaniu nie pękl na nowo cena to ok 60 zeta jeżdżę juz 3 miesiac i ok

mule
23-09-06, 15:12
dzieki za wszystkie odp, temat mozna zaknac, kolektor wymieniony na sportowy, seryjny jest dosc perfidnie pekniety, ze prawie urwany