Zobacz pełną wersję : POMOCY problem z włożeniem gumki od tłoczka hamulcowego
Witam, męczyłem się dzisiaj pól dnia i nic, chodzi o to ze nie mam jak włożyć gumki od tłoczka hamulcowego, tej gumki co zabezpiecza go żeby nie dostawał się żaden syf, dokładni eta gumka: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b723af506e7e08ef.html Robiłem już na wszystkie sposoby próbowałem najpierw zakładać na tłoczek to później nie chce wejść na zacisk w te rowki, a jak zakładam ja najpierw na zacisk to nie ma jak jej włożyć na tłoczek i tak w kółko:( Macie na to jakiś sposób? Najlepiej z fotkami co i jak bo już nie mam do tego siły... Przejrzałem całe forum i całe Google i nigdzie nie ma opisanego jak to włożyć:/ Z góry dzięki za pomoc
A masz na pewno dobry rozmiar gumki?
Trzeba się pomęczyć niestety :)
Zrób sobie z jakiś drucików takie jakby mini łyżki do kół i naciągaj nimi tą gumkę na tłoczek. Aha, najpierw musisz umieścić gumkę w zacisku a dopiero potem próbować wcisnąć tłoczek. Pomaga też złapanie zacisku w imadło.
Walcz :)
A masz na pewno dobry rozmiar gumki?
Tak gumki pasuje bez problemów tylko ze jak założę je za zacisk i chce naciągać na tłoczek to odrazu spadają z zacisku i tak cały czas, siedzę i się dale mecze zobaczymy co wyjdzie:/
Trudności z założeniem gumki osłaniającej tłoczek są gdy rowek w zacisku w który wchodzi uszczelka jest pordzewiały, może być nawet tak że uda się wszystko poskładać i jak będziesz sprawdzał czy tłoczek chodzi prawidłowo to gumka wyskoczy z rowka.
No dokładnie tak było, sa pordzewiałe ciężko jest tam co kolwiek wyczyścić przy tej operacji porwałem 3 nowe gumki i nic nie wyszło, dałem sobie spokój bo znajomy oddawał całe zwrotnice:) Temat do zamknięcia. Dzięki za pomoc
Zaginasz drucik, piłujesz żeby miał kanciasty kształt i drapiesz :) To tak na przyszłość.
Tak na przyszłość to zmienię hebel na większy;p sory za ot. ;)
majkowskia
22-10-10, 20:28
trzeba wyczyścić dokładnie wszystko apotem zakładać guminy