PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 6 gen Sedan Kontrolka

Sambor
29-04-10, 19:23
Panowie mam taki problem że raz na jakiś czas świeci mi kontrolka rezerwy a powinna cały czas skoro mam mało paliwa a ona można powiedzieć żarzy od czasu do czasu co to może być ???

Momek
29-04-10, 20:08
A nie jest to u Ciebie zależne od połozenia auta? CZyli jak jesteś z górki to świeci, a pod górkę nie?
Pozdro

skolopendra
29-04-10, 20:20
problem że raz na jakiś czas świeci mi kontrolka rezerwy

jak czasami parkujesz tak jak na foto to nic dziwnego że czasami :D

pablo12
29-04-10, 20:35
paliwo się:D rusza to i kontrolka miga raz jest raz nie ma

Skoti
29-04-10, 23:26
dokładnie za to odpowiada pływak

falek84
29-04-10, 23:34
dokładnie za to odpowiada pływak

za kontrolkie rezerwy jednak nie odpowiada plywak :D

Skoti
30-04-10, 09:06
wydawało mi się czujnik jest zamontowany na pływaku

kris-cf
30-04-10, 12:31
Wydaje mi sie,ze jak kontrolka zaczyna żarzyć to oznacza ze poziom paliwa w baku zbliza sie do rezerwy,a jak juz swieci normalnie(mocno) to poziom jest juz coraz niższy,przynajmniej u mnie tak jest,wiec to jest chyba normalne

Duff-1964
30-04-10, 13:02
Jak wyżej. Mam to samo. Po prostu mamy stare samochody i tak jest :D.

Sambor
07-07-10, 17:16
Tyle że u mnie jak już jest mniej to nie świeci wogule :P a po za tym ona świeci raz na ruski rok a rezerwe mam co jakiś czas :P wiec sam nie wiem :P

misiek707
07-07-10, 18:03
Zatankuj sobie 5l benzyny do karnistra wrzuć w bagażnik. Wyjeździj to co masz do końca i zobaczysz czy jak ci się skończy benzyna to kontrolka będzie świecić......... Jak wyjeździszd o konca i nie zaswieci to znaczy ze cos nei tak. A twoje posty ze raz swieci raz nie to tak ma byc!

w hondach pływak jest z przodu zbiornika i jak jedziesz pod górę to z przodu zbiornika jest mniej paliwa i opada dlatego może ci się świecić. PRZYKŁADOWO to powiedziałem

U mnie jest tak , że jak jeżdżę na rezerwie to podczas jazdy gdy przyśpieszam to kontrolka sie zaswieca gdy puszcze gaz lub zahamuje to gaśnie....

Ciężko to zrozumieć? :/

bartek3
12-07-10, 16:44
witam,a w kiedy wam sie zaswieca kontrolka,bo u mnie zeszlo na czerwone pole a kontrolka dalej sie nie zapalila.dluzej balem sie jezdzic i dotankowalem sie.

fajgus
12-07-10, 17:07
u mnie wskazówka jest na samym końcu wskaźnika i dopiero świeci :)także można powiedziec, że na wskaźniku benzyny już nie mam i dopiero kontrolka się zapala....wyjeździłem ostatnio prawie wszystko ( auto zaczęło szarpać ) i wyszło na to, że rezerwę mam około 5 L a wskazówka już leżała na końcu :) w pogotowiu był kanister pełen nowej wachy w bagaju + lejek :)

Sambor
14-07-10, 11:10
Napewno jest coś nie tak bo ostatnio już nie mogłem zapalić auta a kontrolka nie świeciła dopiero jak nalałem benzyny to auto odpaliło a kontrolka potrafi świecić nawet jak jest paliwo :D

mpepe
24-11-10, 18:26
jest jakiś bezpiecznik od tej kontrolki ?

djwafel
24-11-10, 22:22
Zatankuj sobie 5l benzyny do karnistra wrzuć w bagażnik. Wyjeździj to co masz do końca i zobaczysz czy jak ci się skończy benzyna to kontrolka będzie świecić
Nie wyjeżdżaj do końca po pierwsze możesz zatrzeć pompę paliwa a po drugie możesz wciągnąć jakieś syfy co pójdą do silnika i możliwe, że jakąś wodę też przy okazji zassiesz.
Po to jest forum aby ludzie pytali jak czego nie wiedzą albo chcą się upewnić a nie po to aby na nich naskakiwać i używać głupich odzywek "Ciężko to zrozumieć? :/ ".

pablo12
25-11-10, 15:13
te wskaźniki rezerwy jak i cały wskźnik od paliwa jak juz wielokrotnie pisano tu jest mega niedokładny, stąd te jazdy z świecącą się rezerwą raz jest raz nie ma, jak miałem pierwszy bak jeździłem do zatrzymania się i tez nic nie świeciło podobnież nie we wszystkich civcach 6 geny jest ten czujnik i nie pokazuje dziwne bo elektryka jest szybki szyberdachy lusterka a prostej lampki nie ma, ps. a żarówkę sprawdzałeś w zegarach przełóż od np srs lub oleju na chwile i zobacz czy ta od rezerwy działa w ogóle, lub zaglądnac trzeba pod tylną kanape i zobaczyć jak tam przy baku może coś nie łączy