Zobacz pełną wersję : Jakie sprężyny wybrać?
Witam wszystkich serdecznie.
Civic V gen. Coupe 95r EJ2
Mam do wyboru 3 zestawy:
sprężyny KONI -30mm/-30mm
sprężyny VOGTLAND -30mm/-30mm
sprężyny Eibach - 30/-30mm
Które są godne instalacji?
choć zaraz bedzie pisane te twqardsze, te miękkie, te takie te takie, to tak naprawde to jeden h.
wszystkie b.dobre, osobiscie bym brał eibacha.
żebyś nie miał wątpliwości, poprę zdanie kolegi powyzej-jeden ch;] wszystko dobre firmy.
Godne są wszystkie. Ja bym wybrał Eibachy. Widziałem trochę Vgenów na eibachach i wyglądają bardzo łaaadnie ;)
Do tego sam mam eibachy (tyle, że w 6gen) i sobię chwalę. Vogtlandy i Eibachy są komfortowe, przydadzą się im lepsze (twardsze) amory niż seryjne. Wiadomo, że nie trzeba od razu, ale połączenie tych sprężyn z lepszym amorkiem daje jeszcze więcej radości niż same springi, choć i tak sama wymiana sprężyn poprawia właściwości jezdne.
Eibachy ładniej obniżają niz Vogtlandy
Co do koni się nie wypowiadam, bo nie jechałem autem, ani nie widziałem takiego, które ma seryjne amory i na tym springi KONI.
koni też komfortowe, znajomy ma na 1130, fajnie sie jezdzi
Eibachy ładniej obniżają niz Vogtlandy
Czyli ile? Do 35mm zejdzie?
mi na seryjnym amorze siadla jakos -60/-40
-60 to troszkę za dużo. Interesuje mnie przedział od -30 do -40.
Zmieniłem na Koni -35 i tyle siadła, nic wiecej, nic mniej
Mam jeszcze jedno pytanie. Generalnie to chciałbym przyglebić na -40mm, jednak do mojego modelu dostępne są jedynie obniżenia na max -30mm. Gdybym dorzucił dobre amorki np. z regulacją, można by było uzyskać te -40?
mi na seryjnym amorze siadla jakos -60/-40
Miałeś wysrane amory, albo zajechane springi.
Ja i Mrozowski w ostatnim miesiacu zglebiliśmy auto springami Eibacha. Sprawność moich amorów to okolice 72-5%. Zarówno i mi i jemu auto siadło -45mm :) Rozmawiałem z innymi użytkownikami eibachów i to samo mi pisali - siada -40/-45mm.
Weź eibachy a siądzie Ci -40 na 100%. W eibachach trzeba odjąć jeszcze ten 1cm od tego co pisze producent. do 5gen jest -30 więc -40/-45 będzie.
tu masz 5gen coupe na eibachach, jak dla mnie idealne obniżenie.
http://img710.imageshack.us/img710/8559/zdjcie032e.jpg
Zdjęcie znalezione u kogoś w temacie na CKPL.
amory były OEM od 97 roku..wiec na pewno cienkie, napisałem, bo nie wiadomo ile kolega ma amor i w jakim stanie
ja mam u siebie vogtlandy -40 na seryjnym amorze i tak siadło (patrz na przód bo tył doszczętnie wybebeszony:
(moja na białej feldze)
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=3aa4978e87434024