PDA

Zobacz pełną wersję : Bluetooth - co wybrac, jak zamontowac ?

lokocool
29-04-10, 12:26
Dostalem w prezencie zstaw bluetooth nokia , a mianowicie zestaw bluetooth Nokia CK-7W,

oczywiscei panowie w ASO powiedzieli mi ze mozna zamontowac, ale trzeba kupic jakas przejsciowke etc.... ogolnie jak ich posluchalem odechcialo mi sie.

Pytanie mając taki zestaw co musze kupic ( bo niestety goscie w ASO sami nie wiedzieli dokladnie co jest potrzebne) zeby to to podlaczyc w taki sposob aby rozmowa byla w glosnikach od radia.

Czy ktos ma moze takie cos zamontowane ( w sensie ze nie oryginalny bluetooth hondy) i jak takie rozwiazanie sie sprawuje, czy radio sie wycisza jak ktos dzwoni, czy dziala to jakos inaczej.

Ewentualnie jaki zestaw warto kupic zeby taki efekt uzyskac.

Pozdrawiam

browocofil
30-04-10, 15:00
Trochę pisałem tutaj: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=43702

Co do przejściówki to chodzi o to, że Twój zestaw jest zapewne przystosowany to montażu ze standardem ISO. A Honda ma jakiś swój. Pierwsza lepsza aukcja na jaką trafiłem: http://allegro.pl/item1013316793_sam_montuj_ck_7w_ck100_leniuch_do_h onda_producent.html ale najlepiej upewnij się jeszcze, czy będzie OK

rjanusz
30-04-10, 15:59
CK-7W mam zainstalowany u siebie. Był mały problem po instalacji z radiem (wyłączało się w czasie jazdy - ponoć z zestawu szedł sygnał o rozmowie, której nie było; zbyt czułe wejście 'mute' na radiu?). W każdym razie teraz przy przychodzącej rozmowie radio nie jest wyciszane, tylko wyłączane. Wszystko działa jak należy. Montaż u polecanego tu na forum elektronika - niecałe 100zł (nie pamiętam dokładnie).

izaimar 10
06-05-10, 19:52
Nokia ck-600 z wyświetlaczem ,pokrętłem i ładowarką

lokocool
07-05-10, 17:42
ok dzieki za odp, jakos przez ostatni tydzien ni emialem czsu na spokojnie usiasc do komputera.
Ogolnie chodzilo mi czy jest sens instalowania ( i kupowania jakiejs przejsciowki) do CK-7W ( bo w sumie zestaw do najnowszych nie nalezy) i czy wogole to to bedzie dzialac z radiem.
@rjanusz, a tak z ciekawosci w ktorym miejscu masz pokretlo od zetawu zamontowane ?

rjanusz
07-05-10, 20:22
@rjanusz, a tak z ciekawosci w ktorym miejscu masz pokretlo od zetawu zamontowane ?
Po lewej stronie od dźwigni zmiany biegów, tuż obok tej srebrnej, plastikowej obudowy. Jak prawa ręka lezy na podłokietniku, to dłoń mam akurat nad tym pokrętłem ;).