PDA

Zobacz pełną wersję : d15b7 problem ?

michalxd90
29-04-10, 02:21
Dziś wracałem z pracy i zauważyłem że sprzęgło mi ciężej chodzi biegi wchodzą ciężej, prowadzi się gorzej, troche jakby może wspomaganie nie działało albo jakbym miał opony 2x szersze. Ostatnio wpadłem z za dużą prędkość w taką jakby dziurę po starym przejeździe kolejowym i raz bardzo mi się gdzieś spieszyło i kręciłem ją mocno na zimnym silniku (normalnie tego nie robie) może to przyczyny tego ?

zakit
29-04-10, 10:00
Dziś wracałem z pracy i zauważyłem że sprzęgło mi ciężej chodzi biegi wchodzą ciężej, prowadzi się gorzej, troche jakby może wspomaganie nie działało albo jakbym miał opony 2x szersze. Ostatnio wpadłem z za dużą prędkość w taką jakby dziurę po starym przejeździe kolejowym i raz bardzo mi się gdzieś spieszyło i kręciłem ją mocno na zimnym silniku (normalnie tego nie robie) może to przyczyny tego ?

krecenia na zimnym raczej nie, ale tej dziury to wysoce prawdopodobne.

michalxd90
29-04-10, 11:43
I co mogloby sie zepsuc np od tej dziury ?

zakit
29-04-10, 12:07
byc moze cos skrzywiles, lub cos dostalo w zawieszeniu ostro po tylku. dobra opcja bedzie pojechanie na jakas stacje i przejzenie zawieszenia i ukladu kierowniczego.

michalxd90
29-04-10, 12:30
teraz jechalem i zauwazylem ze przy niższych prędkościach około 50-60 jak skręcam troche gwałtowniej w prawo lub lewo ale szczególnie w prawo to tak trochę ociężale

Skoti
29-04-10, 13:55
jedz na stacje diagnostyczna na trzepaki. grosze to kosztuje a bedziesz wiedziec co jest grane

michalxd90
29-04-10, 15:37
Aa czyli wytłumaczyc im problem i wjechac na linie ? ale chyba nie biora za to tyle kasy co za przegląd ?

ajt
29-04-10, 16:21
jezeli jest tak jak mowisz ze skracasz w prawo badz w lewo i ciezej chodzi to moze byc albo stary plyn od wspomagania albo pompa padla ...
ja np. mialem problem tego typpu ze krecac do oporu np. w prawo i potem od rauz w lewo to przy odkrecaniu w lewo ciezej chodzila keirownica - przyczyna byl stary plyn w ukladzie ( ale czasem moze poprostu pompa nie wydawac)
ale najlepiej ebdzie jak podjedziesz na st.diagnostyczna i tam CI ustala co nie gra w zawieszeniu

Skoti
29-04-10, 23:30
biora 20-50zł zawsze mozesz pogadac tylko powiedz w czym problem i ze chcesz przetrzepac auto zeby wiedziec co jest grane