Zobacz pełną wersję : Sprawdzanie zbieżności kół
Robertos23
28-04-10, 10:44
Witam. Chciałem spytać czy jest sens sprawdzania zbieżności, bo założyłem na lato nowe alusy 16" na używanych oponach zamiast stalówek 14". Żadnego dyskomfortu jazdy nie czuje, ściągania również. Chodzi mi tylko o to, żeby nie chciało ciąć opon.
Jak do tej pory było wszytsko w porządku to chyba nie ma potrzeby sprawdzania zbieżności. Jeżeli kierownica przy jeździe na wprost jest "prosto" to raczej zbieżnośc jest w porządku.
Robertos23
30-04-10, 20:47
Nic nie robiłem przy zawieszeniu więc dałem sobie spokój, a taka przyjemność kosztuje u mnie od 65zł w górę :eek:
W bydzi robiłem tydzień temu i zabuliłem 150zł za przód i tył. Na przodzie miałem różnice 2 stopnie po wymianie amorów i dodatkowo kierownica krzywo stała. Opony bym zjechał przez jeden sezon (to tak z ciekawości).
No po wymianie amorów to jasna sprawa. Robertos, dla świętego spokoju pojedź na stację diagnostyki pojazdów, daj kolesiowi piątaka w łapę i po prostu przejedź się po ścieżce, cokolwiek Ci powie. No, ale wojas miał rację, jeżeli nic się wcześniej nie działo, tzn nie ściągało na bok, to sama zmiana opon nic nie zmienia(chyba, że opony zajechane i przez nie będzie ściągało). Pochwal się jakie felgi kupiłeś, bo swojego czasu sporo o tym pisałeś :)
Robertos23
30-04-10, 21:28
Alusy kupiłem Momo Corse 16" srebrne, jutro wrzucę jakieś foty. Obiecałem odświeżyć temat końcówki Ultera, którą założyłem i filtra paliwa, który mimo wszytko wymieniłem. Zdjęć mam już trochę zrobionych, tylko czasu mi brakowało i jutro będę chciał ogarnąć zaległości. Pozdro
Aha no i jeszcze audio na systemie odseparowanym z przodu zrobiłem, bo głośniki czekały na montaż już od lutego.