Zobacz pełną wersję : POMOCY !!! satori poznan oszusci !!!
chlopaki pomozcie !!! bylem we wtorek na drugim przegladzie w serwisie hondy ,minelo 20 tys km od poprzedniego wszystko ladnie pieknie ,umowilem sie na termin zaplacilem okolo 600 zl
a dzis dowiaduje sie od kolegi ze w serwisie ktorym bylem nie maja juz autoryzacji !!!!!!!!
a podbili mi ksiazke gwarancyjna !!! dziwilem sie ze nie ma zadnego auta w salonie ,ale pomyslalem ze moze myja albo cos ... nikt z obslugi mnie nie raczyl poinformowac !!!! jeszcze tekst na moje uwagi ze puka cos z przodu ze spokojnie ma pan auto na gwarancji !!! i zobacza co jest
a tu zonk ,na stronie hondy nie ma juz ich jako autoryzowany serwis !!!
POMOCY !!! Chlopaki prosze o pomoc !!!!
czy stracilem gwarancje ???:(:(:(:(:(
Raczej obawiałbym się tego, żeby nikt Ci nie skopiował kluczyka, albo ogólnie żeby nikt Ci teraz nie buchnął fury.
o kurka wodna,ja bym już tak węszył,że szok. Ja zawsze wszystkiemu się przyglądam i pytam. Raz jak u Matraszka byłem z Ojcem to nawet interesowało mnie to ,że klimatyzację w salonie zmieniają.
A jak się zachowywali ludzie i co się działo?
bylem tam kilka razy z ustrekami w zeszlym roku kiedy mieli autoryzacje ,a ostatnio w sumie zadnych zmian ci sami ludzie tylko w salonie brak nowych aut
A na placu były jakieś samochody nowe?
nie bylo ,tam maly plac i nigdy przy serwiesie nie stalo duzo aut ,bylem o 8 rano wiec nawet nie przygladalem sie
A nie wysłałeś zapytania do hondy co w takim wypadku masz zrobić i może mają ale po prostu tylko na stronie tego w tej chwili nie ma. Nie trzeba panikować puki co tylko zadzwonić i się dowiedzieć o całej sytuacji, a przede wszystkim o tym że nikt cię w tym serwisie nie poinformował o tym, a ty nie masz obowiązku sprawdzać strony internetowej hondy.
Masz gdzie bezpiecznie zaparkować auto?
Wg obowiązujących przepisów możesz serwisować swoje auto gdzie chcesz. ważne aby przegląd był wykonany zgodnie ze specyfikacją producenta. http://gvo.com.pl/201.html
majkilipa89
28-04-10, 00:00
Ewentualnie bedziesz musial zrobic przeglad gdzie indziej, tyle. Jak sie ma zrobienie przegladu w miejscu z logiem Hondy do utraty gwarancji?:) Czy kazdy wjazd na kanal albo podnosnik powoduje, ze tracisz gwarancje? Spokojnie, nic sie nie stanie. Tak samo jak nic Ci nie zrobia jezeli zmodyfikujesz auto- stracisz gwarancje na dana modyfikacje plus ewentualne uszkodzenia, ktore mogla spowodowac. Nie wiem dlaczego nie mieliby uznac gwarancji silnika/sprzegla/skrzyni jezeli masz zmieniony wydech etc:)
Pomysl na spokojnie, dlaczego mialbys stracic gwarancje? Dlatego, ze ktos ogladal Twoj samochod?:>
Raczej obawiałbym się tego, żeby nikt Ci nie skopiował kluczyka, albo ogólnie żeby nikt Ci teraz nie buchnął fury.
A co ma wspólnego zabranie autoryzacji z ewentualną kradzieża?Możesz rozwinąc swój tok myslenia?
A co ma wspólnego zabranie autoryzacji z ewentualną kradzieża?Możesz rozwinąc swój tok myslenia?
Poczytaj trochę o tym w jakich okolicznościach ginęły Hondy, właśnie po wizycie w jakimś "pseudo" serwisie okazywało się, że po jakimś czasie już nie było pod domem Hondy. Wiem, że takie coś było w Warszawie, ale nie wiem jak w WLKP.
lokcio a jaka pieczatke ci podbili?
ze niby aso honda?
pieczec compol satori poznan a nie ma juz ze czerwonej Honda :(
Przed chwilą otrzymałem takiego oto maila:
Plewiska, 31 marca 2010
Szanowni Państwo
W wyniku opóźnień w realizacji przeniesienia działalności dealerskiej Compol Satori sp. z o.o. do Compol Satori S.A. nastąpiła sytuacja tymczasowego - od 1 kwietnia 2010r. - braku autoryzacji Honda.
Powyższe zdarzenia - z punktu widzenia Klienta - ograniczają nam wyłącznie możliwość świadczenia napraw gwarancyjnych. Pozostałe usługi, w tym również przeglądy okresowe, serwis oraz sprzedaż części zamiennych i samochodów są i pozostaną dla Państwa dostępne.
Jednocześnie pragnę podkreślić, że w świetle obowiązujących przepisów i warunków gwarancji dokonanie przewidzianych czynności przeglądowych w naszej firmie nie ma żadnych negatywnych konsekwencji a zwłaszcza nie wpływa na ważność gwarancji.
Przepraszam za to, mogące potrwać najwyżej kilka tygodni zamieszanie.
z poważaniem
Zbigniew Mularski
Prezes Zarządu
ja takiego nie otrzymalem ale kolega otrzymal i czytalem wlasnie
Poczytaj trochę o tym w jakich okolicznościach ginęły Hondy, właśnie po wizycie w jakimś "pseudo" serwisie okazywało się, że po jakimś czasie już nie było pod domem Hondy. Wiem, że takie coś było w Warszawie, ale nie wiem jak w WLKP.
Jak nazywasz pseudo serwisem serwis który do końca marca miał autoryzacje a od 1 kwietnia jej niema to gratulacje.W dalszym ciagu nie widze zwiazku pomiedzy utrata autoryzacji a utratą samochodu z tego tytułu.
Na podstwie czego wyciągasz wnioski iz zabrano im autoryzację z powodu giniecia/kradzieży samochodów u nich serwisowanych?Jesli wiesz coś wiecej podziel sie tymi faktami.
Uwierz mi ,specjalisci potrafią ukrasc samochód i naprawdę nikt im nie musi pomagac.
Szanowny Panie,
Przegląd wykonany w firmie Compol Satori w kwietniu, czyli okresie od rozwiązania umowy do powiadomienia o tym fakcie klientów nie może w żadnym przypadku wpływać negatywnie na obowiązującą gwarancję.
:) wiec sprawa sie wyjasnila
ale strach byl
bardzo piekne i kwieciste slowa mocium panie ale fakt jest taki ze od 1 kwietnia nie maja autoryzacji a kasuja jak za przeglad w autoryzowanym serwisie, dlatego tez utrudniaja hondzie zdjecie oznakowania i wielu klientow sie lapie na to ze jeszcze pewnie autoryzowany skoro znaczki hondowskie wisza