PDA

Zobacz pełn± wersję : Kolor nadwozia NH-575M Thunder Gray Metallic - jaki lakier?

Phil
14-09-06, 18:46
Witam Wszystkich. Jaki¶ pacan :evil: oberwał lusterko w mojej Hondzie Civic sedan 1,5 95r. Kupiłem nowe ale niestety czarne i muszę je polakierować. W jaki sposób mogę dobrać optymalny kolor lakieru? Czy s± jakie¶ kody itd? Kolor nadwozia jak w temacie. Dzięki i pozdrawiam.
P.S. Szukałem - nic na ten temat nie znalazłem.

Lipek
14-09-06, 18:56
Jak otworzysz drzwi kierowcy to na wewnętrznej krawędzi karoserii po prawej stronie, obok bolca zamka powinna być biała naklejka z czarnym nadrukiem-to jest kod koloru Twojej hondy.Pozdro!

damios
14-09-06, 19:00
Napisales przeciez w temacie kod lakieru. Idziesz do mieszalni, mowisz i chyba robia.
Jaki to kolor? Z nazwy wnioskuje ze szary :D

Phil
14-09-06, 19:04
Napisales przeciez w temacie kod lakieru. Idziesz do mieszalni, mowisz i chyba robia.
Jaki to kolor? Z nazwy wnioskuje ze szary :D

Tak, tylko to jest fabryczny kod Hondy. Podejrzewam, że nie jest uniwersalny..

nesta
14-09-06, 19:20
zciagasz klapke wlewu pwlawa, suniesz z nia do mieszalni a oni juz beda wiedzieli co z tym zrobic ;) jak kupisz z kodu to bedzie za ciemny bo po jedenastu latach Twoj lakier juz zmienil odcien.

LIO
14-09-06, 20:04
idziesz do mieszalni z np klapka wlewu paliwa. Podajesz kod lakieru. W dobrej mieszalni maja próbki koloró różnych marek, w tym Hondy. Biora kolor bazowy czyli ten co podajesz z kodu, a potem dobieraja odcien dokladnie pod klapke, zeby nie bylo róznic w odcieniach.
Samo dobieranie lakieru z klapki bez koloru bazowego moze byc mylne dla wprawnego oka.

Phil
15-09-06, 07:19
Dzięki Panowie, numer z klapk± jest niezły.