Zobacz pełną wersję : Felgi - rozmiar?
Temat pewnie się już kiedyś pojawiał.
Chciałbym włożyć do mojej "hondzi"(civic hatch 91 rok, D14a1) alu felgi 15", czy ktos mógłby powiedzieć jakich oznaczeń szukać aby pasowały no i oczywiście jakie później opony na to włożyć.
Będę wdzięczny za jakieś wskazówki.
bede wdzieczny jak poszukasz, bo było.
Temat pewnie się już kiedyś pojawiał.
Chciałbym włożyć do mojej "hondzi"(civic hatch 91 rok, D14a1) alu felgi 15", czy ktos mógłby powiedzieć jakich oznaczeń szukać aby pasowały no i oczywiście jakie później opony na to włożyć.
Będę wdzięczny za jakieś wskazówki.
Ze sie tak zapytam - po co ? Te 90 KM calkiem sprawnie napedza lekkie 4g ale nie pakowalbym sie w 15 cali mimo najtanszego kapcia jaki mozna kupic (195/50/15). Mialem podobny dylemat i jezdze na 185/60/14. Prowadzi sie mocno przyzwoicie, napedza, hamuje i skreca calkiem zacnie jak na 15 letnie cos ;)
P.S. Pamietaj tez, ze szerszy kapec to zazwyczaj wieksza podatnosc na aquaplaning.
ale 14stka dobrze wygladac nie bedzie ;)
musi byc conajmniej 15stka zeby byl jako taki look, ale co prawda to prawda mocy auto straci na wigorze
ale 14stka dobrze wygladac nie bedzie ;)
Ja nie narzekam. Auto sluzy mi do sprawnego przemieszczania sie a nie jako pompka do malego ;-)
ciekawa toria,
na codzien mam 13stki w 5gen ale zdaje sobie sprawe ze ładnie to to nie jest :roll:
13 chujnia
14 slabo
15 estetycznie
16 ladnie
17 kozak
18 dramat
ja mam nieco inna klasyfikacje :mrgreen:
13 co to?
14 seria
15 ladnie
16 kozak
17 dramat