Zobacz pełną wersję : problem ze swiatlami
tomek_nova
26-04-10, 17:27
witam. mial ktos tak ze podczas jazdy swiatla "mrygaja"? tzn jade i raz swieca mocniej raz slabiej... niewiem co jest przyczyna..zarowno na mijania i na drogowych, lecz na dlugich czesciej
JulekCIVIC
27-04-10, 19:40
a może alternator? regulator napięcia ci się popsuł
Podjedz do jakiegos sklepo/serwisu z akumulatorami czy zwyklego elektryka samochodowego i popros o spardzenie napiecia. Od tego bym zaczal szukanie przyczyny.
tomek_nova
05-05-10, 19:23
sprawdzalem ze znajomym wyszlo mi na zgaszonym silniku 12,2 a na wlaczonym 12,4 on mial na wlaczonym 14,25 wiec co robic dalej?
bracho1978
05-05-10, 19:51
Alternator do naprawy brak ładowania
VaTi Pro-Tec
05-05-10, 19:54
ja miałem podobne objawy i przyczyna była dźwignia od świateł...
tomek_nova
05-05-10, 20:29
jaka dzwignia od swiatel????? a alternator juz zamowilem i mam nadzieje ze bedzie smigac ok, dzieki
VaTi Pro-Tec
05-05-10, 22:28
no ta po lewej stronie kierownicy, ta sama, którą włączasz również kierunkowskazy, gdyby po zmianie alternatora dalej był problem ze światłami mógłbyś na nią zerknąć...
no ta po lewej stronie kierownicy, ta sama, którą włączasz również kierunkowskazy, gdyby po zmianie alternatora dalej był problem ze światłami mógłbyś na nią zerknąć...
znaczy sie przełącznik zespolony?
tomek_nova
07-05-10, 09:54
w poniedzialek wymienie alternator i bede wiedzial czy juz ladowanie jest oki, przejade sie tez w nocy i zobacze czy te swiatla beda mrugac. moze tak byc ze alternator nie ladowal a ta dzwignia tez uszkodzona. zoabczymy.
VaTi Pro-Tec
12-05-10, 08:22
no owszem przełącznik zesponlony, ale z tego co wiem, to bez problemu można kupić lewą, albo prawą dźwignie osobno, do V gen jedna kosztuje w granicach 80zł, nie wiem, jak VI gen..