PDA

Zobacz pełną wersję : problem radio bezpieczniki?

SSS
26-04-10, 13:38
witam
mam taki problem ze mi skradziono radio, wiec szybko zalatwilem sobie nowe od kolegi.
podlaczylem je (jedno i drugie bylo alpine'a) wiec wszystko pasowalo. Radio zadzialalo od razu. przesluchalem jeden kawalek, wlaczyl sie drugi wiec stwierdzilem ze podglosnie zeby zobaczyc jak gra na tym nowym radiu, podglosnilem do bodajze "volume 14" i radio sie wylaczylo.
Stwierdzilem "ok, w poprzednim tez sie tak robilo, po czym samo sie wlaczalo po chwili przyciszone." Jednak nie tym razem. Radio sie juz nie wlaczylo... Sprawdzalem radio w innym samochodzie, dziala, wiec radia nie zepsulem. Sprawdzalem bezpieczniki ... zaden nie wyglada na spalony... nie mam pojecia co sie stalo... nie znam sie na tym...

Teraz lista moich zyczen :)

czy ktos ma moze rysunek na ktorym jest wyszczegolniony ktory bezpiecznik jest od radia?
moze komus cos takiego sie zdarzylo i potrafi cos mi poradzic?

garść informacji:
jezdze civiciem 5d
z tyłu mam podpięte elipsy 100 watt w rms
bez wzmacniaczy ani innych gadżetów

głównie zalezy mi zeby sie dowiedziec który bezpiecznik jest od radia... w radiu sprawdzilem juz bezpiecznik, pozatym jak wspominalem wczesniej, radio w innym samochodzie dziala..

klakier665
26-04-10, 14:29
W 5d Sciągasz mały schowek po lewej stronie kierownicy i na odwrocie masz spis bezpieczników z wyszczególnieniem, który jest od czego. Sprawdź czy działa zapalniczka i podświetlenie popielniczki, jeśli nie tzn. że bezpiecznik do wymiany.

Skoti
26-04-10, 14:59
sprawdz bezpiecznik 7,5A od kompa. jak jest walniety to tez radio nie działa

SSS
27-04-10, 20:41
dzięki za fachowe podpowiedzi, jutro wszystko stestuje.

do kartki z opisem bezpiecznikow sie nie dostalem bezpieczniki wyciagalem tam od dołu, przyjąłem dobrą pozycje :D

jesli chodzi o zapalniczke to faktycznie musze to sprawdzic.

TTT
27-04-10, 23:41
sciagnij sobie z neta manuala tam masz opisana kazda srubke i drobne naprawy nie beda ci sprawialy problemu..... Pewnie te neony z podwozia zrobiły ci spięcie jak zajezdzałes pod remize na pełnej k.... xD