Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : d15b2 co w tam macie?

bboyangel1
26-04-10, 12:39
witam
założyłem temat bo chciałbym się dowiedzieć jakie macie dokładnie podzespoły w swoich d15b2 i jak to wszystko chodzi
mam założoną instalacje tomasetto II generacji, pd44 jest, komputer bingo m
wszystko współpracuje ze sobą bardzo fatalnie i po kilku poprawkach postanowiłem zdemontować tą instalację i wstawić nową i chcę właściwie wszystko dobrać

jasiek09
27-04-10, 12:55
blos i otwarta droga na mody typu kolektor, dolot, a emulator ten co i ty

wastag
27-04-10, 19:00
moze lepiej zmień gazownika, bo mam te same podzespoły
wiem ze może i nie są z górnej pólki ale nastukane juz 90 tys. i wszystko elegancko, żadnych awarjii.
jedynie parownik do regeneracji 20 tys temu ( samodzielna robota t 55 zł)
acha i ja mam reduktor do 140 km

jasiek09
28-04-10, 18:15
też mi się wydaje że to raczej nieudolna instalacja sprawia kłopoty a nie same podzespoły

bboyangel1
28-04-10, 22:30
a co powiecie na komputer stag L plus, reduktor landi? ma ktoś na stagu?

krzyss
23-05-10, 23:12
Przyłączam się do pytania. Taki sam silniczek (d15b2) - jakie klamoty polecacie do tego silnika?
Chcę założyć instalcję II gen.
bboyangel1 - czy założyłeś ten zestaw komp stag, reduktor landi - jeśli tak, napisz jak się sprawuje.
krzychu

bboyangel1
26-05-10, 20:59
no jeżdżę już ponad miesiąc na stagu, krokowiec ze śrubą i landi i wszystko chodzi ok nie mam żadnych zastrzeżeń, obroty w porządku, spalanie najniższe jakie udało mi się osiągnąć to 7,5l a tak średnio pali 9-10l

wcześniej miałem na bingo m i reduktor tomasetto i kaszana nie chciał po miesiącu jechać ani na gazie ani na benzynie pomijając gówniany zakład montażowy

krzyss
26-05-10, 23:16
rozumiem że masz komp stag l plus? a reduktor jaki dokladnie?
o bingo m slyszalem same dobre opinie, jeden z lepszych komputerów, może to kwestia montażu i regulacji.
z ciekawości ile płaciłeś za montaż i części? może polecisz dobrego gazownika z poznania lub okolic?

bboyangel1
27-05-10, 10:25
mam stag L plus dokładnie a reduktor landi (nie landi renzo) za całość wraz z emulatorem pd55 zapłaciłem 1680zł
no co do zakładu to nikogo nie jestem w stanie polecić jedynie co mogę doradzić to aby sprawdzić czy dany zakład zakładał już instalacje do d15b2 i jak to chodzi u kogoś, prawdę mówiąc każde podzespoły są dobre bo mają podobną zasadę działania tylko wszystko zależy od montażysty który zna się na rzeczy