PDA

Zobacz pełną wersję : Kto pomoże??

teuzetien
26-04-10, 12:32
Szukam kogoś kto wesprze radą jak najwydajniej i w jaki sposób zamontować stożek.
Kupiłem hondzinke ek3,1,5iLS v-tec,'97r. Jest w niej już stożek nawet obudowany komorą ale wydaje mi się że nie do końca z pomyślunkiem i nie do końca spełnia swoją funkję(zdarza się że potrafi rura wypaść z filtra!!!
Czy ktoś wesprze fachową wiedzą??Mogę podesłać ewentualnie zdjęcia jak wygląda to w chwili obecnej.
Za jakikolwiek kontakt serdecznie dziękuję i czekam na odpowiedzi:)
Pozdrawiam

fajgus
26-04-10, 12:44
(zdarza się że potrafi rura wypaść z filtra!!!
mocny drutex widzę...kolego o dolotach jest tyle tematów.....szukajka nie gryzie :)
zdjęcia możesz zapodac....zobaczymy co tam ktoś namodził hehe )

teuzetien
26-04-10, 12:57
Dzięki kolego,aktualnie jestem w pracy więc zdjęcia nie podeślę.A co do szukajki to przyznam się że z lenistwa założyłem nowy wątek:P:P
A co do wypadania rury to kilka razy mi się to zdarzyło chociaż obejmę kur...sko mocno ściągnąłem:)

pwl
26-04-10, 19:21
Może rurkę dałeś za płytko w stożek, ewentualnie stożek ma za dużą średnicę w stosunku do rury. U mine przy stożku z wejściem 76mm(wewn) i kiblu 75mm(wewn) ciasno siedzi nawet bez obejmy (która oczywiście jest założona) i nie sądzę, żeby bez niej wypadł.

teuzetien
26-04-10, 20:07
u mnie jest poprowadzony podobnie jak u Ciebie na avatarze(PWL) tyle tylko że na miękkim kolanku rura sprawia pasującej idealnie:)jutro postaram się zrobić zdjęcia-może pomogą:)

JulekCIVIC
27-04-10, 20:13
zapodaj najpierw zdjęcia będzie łatwiej, ale coś mi się wydaje ze najlepiej będzie całkowicie przebudować na porządnych i spasowanych częściach dolot :)

pwl
27-04-10, 21:47
Hmmm miękkie kolanko i od razu na nim zaciśnięty stożek? Lipa odwalona. Musisz dać tam kawałek sztywnej rurki. Zaciskanie na elastycznym kolanie nie powoduje sztywnego i szczelnego dociśnięcia stożka do kolanka (kolanko ugina się, a powinno tam być coś sztywnego), co może doprowadzić w pewnych okolicznościach do zsuwania się filtra.

teuzetien
28-04-10, 08:54
Hmmm miękkie kolanko i od razu na nim zaciśnięty stożek? Lipa odwalona. Musisz dać tam kawałek sztywnej rurki. Zaciskanie na elastycznym kolanie nie powoduje sztywnego i szczelnego dociśnięcia stożka do kolanka (kolanko ugina się, a powinno tam być coś sztywnego), co może doprowadzić w pewnych okolicznościach do zsuwania się filtra.

nie nie:)miekkie kolanko potem sztuwna rura (własnej roboty)chociaż spawy profeska:) następnie stożek w komorze z blachy też własnej roboty.Stożek zamontowany pod kątem prostym-równolegle do świateł i zderzaka.