Zobacz pełną wersję : minime D14A2--D15Z1/D15Z6
Witam...czy próbował ktoś może do D14A2 zakładać głowicę z D15Z1 lub D15Z6? Może któryś z was wie jak ze spasowaniem tego??Każda pomoc i rada mile widziana.
no ja również bym chciał coś wiedzieć na ten temat :D
Chcecie miec 1,4 ekono?:)
Lepiej te pieniądze zainwestować w gaz jak chcecie tanio jeździć.
Mariusz ale jak już założysz głowicę od d15z6 to wrzucaj też skrzynię od tego silnika. Będziesz bardzo zdziwiony efektami tej modyfikacji.
nie ja myślałem że da coś więcej mocy taki mod :D:P
nie ja myślałem że da coś więcej mocy taki mod :D:P
Szkoda zachodu,szkoda kasy,szkoda Waszych d14
Jeśli chcecie więcej mocy to lepiej założyć czapkę od D16Z6.D13 śmigają na tym to i D14 też bedą :p
a nie prosciej zamiast zakladac oklepane posty wejsc w google,YouTube????:p:p:p:p:p
Jest od H** D14Vtec na glowicy z D15 i D16...Sa nawet manuale.:rolleyes:
Bishop w D14 na czapce z D15Z6 wytargal 130KM.
ale to chyba strasznie dużo rzeźby jest. Trzeba podpiąć zawór VTEC, nowy komp, itp. Właściwie to tlyko blok D14 zostanie.
Tak to jest jak sie kupuje D13 albo w pozniejszych D14. Zawsze wszyscy odradzaja ale pacjent jest zdeterminowany. A potem powstaja takie tematy...
Wszystko mozna i zostalo juz zrobione, roboty jest sporo, glownie dlatego, ze wiazka i komp D14 sa niekompatybilne. Mechanicznie to jak kazde inne mini-me. Jednak robienie tego na glowicy Z1 jest idiotyczne, D15Z6 juz lepiej, chociaz tez trzebaby wymienic walek i klawiature na Y8. Najlepiej wiec pakowac glowe D16Z6 albo Y8, jesli w ogole.