Zobacz pełną wersję : USDM wew lampy HB
Witam serdecznie. Mam pytanie odnoscie lamp wewnetrznych w EG HB. Czy macie jakis sposob na lewa wew lampe( z odblaskiem) wiem ze sporo osob poprostu kupuje prawe lampy z anglikow. Bo lampy chyba sie nie rozbieraja z tego co sie orientuje a jest znaczna roznica w swieceniu. Dziekuje;)!
thompson17
25-04-10, 21:44
ja założyłem po prostu troszke słabszą żarówke w lampe z odbłyśnikiem, a w prawą bez odbłyśnika ciut mocniejszą i bangla:)
dzieki za odpowiedz;] juz tez kombinowalem z przyciemnianiem zarowki i w miare efekt powoli nabiera ksztaltu;] ale Twoja rade tez wyprobuje;]!
odblask mozna wyjac bez rozklejania. ja wyjalem szczypcami delikatnie uwazajac na lampe i wyszlo
thompson17
27-04-10, 13:39
no niby też to jest jakiś sposób ale po co sie gimnastykować:)
wystarczy słabszą żarówke i wsio;p
Słabszą tzn jaką polecacie?
Może inaczej, jaką dajecie w prawą patrząc z tyłu auta, a jaką w lewą lampę?
To tylko po to wstawia się lampę z anglika, żeby nie świeciło tak jasno? Podłączam się w takim razie z pytaniem o moc żarówek, też wkrótce mam w planach lampy usdm.
no wlasnie aby obie swiecily rownomiernie. A co do wyciagania odblasku to troszke sie juz z tym bawie. takie do konca latwe nie jest ale mozliwe;]
A co do zarowek to napisz wlasnie jakie masz bedzie latwiej.
Dzieki za udzial w temacie;]
JulekCIVIC
27-04-10, 21:01
e Pany, a to wy macie USDM czy LilpaDM? to tylko postojówki się świecą wam? a co ze stopem? o ile mi wiadomo i takie żarówki jak spotykałem to dwu-włóknowe są tylko 5W/21W, a o 3W/21W raczej nie wiem czy są w sprzedaży... do przeróbki na USDM czy tam nawet JDM potrzebne sa 4 oprawki dwu-włóknowe 2 macie juz w zewnętrznych lampach a dwie trzeba zwykle dokupić,
i władować w wewnętrzne lampy.
thompson17
28-04-10, 17:17
a widzisz Julek, mi np nie chciało sie bawić w 4stopy:)
JulekCIVIC
28-04-10, 23:36
sprzedajesz oprawki a nie chciało ci się ich wymienić.... wstydź się :P
mały_miszcz
29-04-10, 11:53
A dajmy na to jak są 4 światła stopu, to co wtedy z mgielnym? ;>
jest nawet na forum opisane jak to zroibc...
4 stopy i da sie zrobic dwa mgielne...poprzed diody prostownicze..ale w to sie jeszcze nie bawilem;]!
thompson17
29-04-10, 16:41
sprzedajesz oprawki a nie chciało ci się ich wymienić.... wstydź się :P
Julek niee chce mi sie w to bawić:D
A dajmy na to jak są 4 światła stopu, to co wtedy z mgielnym? ;>
Wkładasz w zderzak tylnego fog-a od prelude i wtedy wilk syty i owca cała. Masz 4 pozycje i psy nie przyczepią się do braku mgły.
Ja też zabieram się do przeróbki tylnych lamp ale na razie z mizernym skutkiem :D
thompson17
29-04-10, 21:08
no ja sie szykuje na foga od prelki w zderzak bo moim zdaniem kozacko to wygląda:)
tez nad tym sie zastanawiam na foga w zderzaku...mozna od pralki / IV gena albo colty mialy w zderzakach tez...jest kilka mozliwosci;]
Wyglada interesująco ale moim zdaniem jest musem gdy masz usdm-y :) Aspekt wizualny jest na drugim miejscu :D
p. w maluchu był taki fog pod zderzakiem można by od tego.
aha w solce są fogi kwadratowe
ale przy odrobinie zabawy z elektryka da sie zrobic by fog zostal na swoim miejscu a nawet dorobic w drugiej lampie i wtedy jest ...4x pozycja 4xstop o 2x fog;]
u siebie tez chce od praleczki foga :)
thompson17
30-04-10, 14:53
ciekawe jak by sie prezentował ten kwadratowy od solki...?:)
JulekCIVIC
01-05-10, 01:19
w IV genie tez jest taki sam i macie taniej jak od pralki ;) aha i ma takie dwa a nie jeden wiec od jednego auta moga sie dwie osoby nacieszyć :)
Jak ktoś ma takiego fog-a na zbyciu to chętnie kupię :) Tego foga od solki widziałem na allegro.pl po 30 zł więc to nie dużo ale nie jestem przekonany że będzie ładnie wygladać
Temat o fogu już jest panowie w tym dziale :P
Piszcie na temat bo jestem ciekaw co i jak z tą mocą żarówek do przerobienia na usdm.
http://moto.allegro.pl/item1026951267_lampa_tylna_lewa_huandai_pony_1995r _komplet.html Ta aukcja co prawda jest o czym innym ale na fotce widac że hultaj też ma ładny tylny Fog. Zapenw tańszy niż od Prelude.
http://www.honda.gda.pl/smf/index.php/topic,23093.0.html odnośnie pytania z początku postu - sposób na odblask:)
Mam takie pytanko w temacie - czy lampy wewnętrzne z klapy od amerykanki wystarczy po prostu podpiąć i wsio czy jeszcze coś trzeba dłubać?
JulekCIVIC
07-05-10, 20:57
ty najprawdopodobniej nie masz wiązki w klapie, wiec masz okrojoną o pozycje i stop w klostce...
ale do ogarnięcia :D
http://www.honda.gda.pl/smf/index.php/topic,23093.0.html odnośnie pytania z początku postu - sposób na odblask:)
nie o ten odblask chodzi...
z wewnetrznej lampy usun odblask...
JulekCIVIC
08-05-10, 01:20
kolego J.J do swojej klapy musisz pociągnąć najprościej kabelki od tego co potrzebujesz, czyli jak potrzebujesz stopu to ciągniesz stop od zewnętrznej lampy, jak pozycje to chyba z podświetlenia tablicy możesz itd, temat był juz przerabiany wiele razy nic skomplikowanego :)
kolego J.J do swojej klapy musisz pociągnąć najprościej kabelki od tego co potrzebujesz, czyli jak potrzebujesz stopu to ciągniesz stop od zewnętrznej lampy, jak pozycje to chyba z podświetlenia tablicy możesz itd, temat był juz przerabiany wiele razy nic skomplikowanego :)
jak juz ciagnac pozycje to chyba od swiatel pozycyjnych lepiej co? jedno swiatlo 30 cm dalej a ty tutaj z os rejestracji wyskakujesz, na dodatek jest na osobnym bezpieczniku....
JulekCIVIC
08-05-10, 09:03
no można przecież ja mu nie kazałem robić tak jak mówię, tylko podpowiadam jak to zrobić, to że na innym bezpieczniku to chyba tylko lepiej a nie gorzej bo ja mu wywali te z zewnętrznych lamp to zawsze klapa daje światło ;)
no i jak na końcu napisałem wtedy najlepiej poszukać na forum tematu tego bo był już przerabiany to po co się da razy rozpisywać...
Na pozycje wystarczy przepiac dobrze kabelki w kostce...wiec trzeba tylko stop przeciagnac i juz...