PDA

Zobacz pełną wersję : Zapamietanie polożenia foteli

wlodekp
13-09-06, 18:54
Witam.
Jako nowy na tym forum, pozdrawiam wszystkich.

Civica 6 generacji mam dopiero od tygodnia. Model liftback 1.4iS.
Do tej pory jeździłem Scirocco MK1 a to zupełnie inna bajka. HONDY się dopiero uczę.

Pytanie może banalne dla niektórych. Chodzi mi o fotel kierowcy. Czy można zapamietać położenie fotela ? W tej chwili, jak oparcie położę i wyprostuję, ustawia się w położeniu "fabrycznym", czyli za bardzo pionowo i muszę go od nowa regulować. Nie posiada kółka do regulacji. Jak to zrobić ?

pozdr.

ppm702
15-09-06, 12:50
jak co zrobić? Fotele w 6g nie mają pamięci ustawienia...

wlodekp
15-09-06, 13:34
Nie chodzi o pamięć w sensie "komputerowym".
Ustawiam oparcie w pozycji odchylonej do tyłu bo tak jest dla mnie wygodnie podczas jazdy.
Jak chcę kogoś wpuścić na tylne siedzenie to muszę oparcie przechylić do przodu.
Po pononym przechyleniu do tyłu oparcie nie ustawia się w mojej poprzednio ustawionej pozycji, tylko jest ustawione prawie pionowo. Potrzebna jest ponowna regulacja.
W innych samochodach po drugiej stronie fotela jest duża "gała" i nią sie kręci tyle ile trzeba, żeby było dobrze ustawione. Tutaj nic takiego nie ma..
Nie mam instrukcji użytkownika, być może jest jakis sposób na to.

pozdr.

ppm702
15-09-06, 13:37
A co Ci napisałem? Fotele NIE mają pamieci ustawienia i za kazdym razem trzeba ustawiać na nowo.

Jako, że nikt więcej nic innego Ci nie napisze wątek zamykam

LIO
15-09-06, 14:42
az mi sie nie chce wierzyc, ze w 6 generacji zrobiloi kolejny krok w tyl. W 5 generacji mialem normalnie pokretlo, albo raczke do ustawiania kata pochylenia, a z boku na oparciu raczke do pochylania fotela do wejscia na tyl.