xdudek18x
24-04-10, 09:16
Siemacie. Mam mały problem. Wczoraj w mojej ej9 zakończył sie swap na d16y8 :) Silnik pracuje ladnie tylko jest mały problem. mygają mi swiatła i podświetlenie itp tak jak by regulator napięcia siadl...( a no i licznik swankuje dopiero jak go wkrece na wyzsze obroty to sie załącza ) ale wybralem wczoraj sie w trase i silnik strasznie sie grzeje do ok 110C . przy włączonej dmuchawie cieplego powiatrza czasami spadala temp do 90. Po 15 min jazdy (w trasie, predkosc nie przekraczala 100km/h) zapalił sie check engine, o dziwo jak by regulator napięcia sie naprawil i przestały mygać swiatła itp i temp trzymala się 90. Ale to bylo na chwile bo jak sie zatrzymalem zeby pochodzil troche to temp zmow podniosla sie do 110 stopni.. Jaka moze byc tego przyczyna ?
EDIT
Dodam jeszcze ze przed wyruszeniem samochod chodzil ok pol godziny na wolnych obrotach i dmuchawa sie załańczała a jak wrocilem z tej stracy co zatrzmalem sie zeby troche pochodzil to juz jak temp sie podnosila to dmuchawa sie nie załączałą...
EDIT
Dodam jeszcze ze przed wyruszeniem samochod chodzil ok pol godziny na wolnych obrotach i dmuchawa sie załańczała a jak wrocilem z tej stracy co zatrzmalem sie zeby troche pochodzil to juz jak temp sie podnosila to dmuchawa sie nie załączałą...