PDA

Zobacz pełną wersję : Drzwie bez ramek w EJ2? Is this possible?

The Player
24-04-10, 03:46
Witam. Czy ktoś przerabiał drzwi w EJ2 (Honda civic Coupe 5 gen) na drzwi bez ramek? Czy jest to możliwe, żeby to miało ręce i nogi.

chudypiter
24-04-10, 19:55
Kup calibre :D

The Player
24-04-10, 23:21
Calibrę już mam, jedną z JDMowym frontem, drugą spaloną w szopie. To nie rozwiązuje mojego pytania. Anyone?

Duff-1964
24-04-10, 23:51
To chyba trochę skomplikowana operacja mimo wszystko, bo te ramki w drzwiach stanowią w dużej mierze o sztywnosci nadwozia. A EJ2 nigdy nie występowało bez ramek w drzwiach, a na ramie też nie jest zbudowane :D. Ale sposobu na dobre rozwiązanie nie znam :)

misiek707
25-04-10, 00:39
Wszystko się da. ALe przeróbki dosyć skomplikowane by byy. Trzeba by ramke od drzwi dospawać do słupka. Skombinować jakoś uszczeli (do samochodów z drzwiami bez ramek idzie inny typ uszczelek) Też kiedyś się nad taka możliwością zastanawiałem. Na pewno nie jest to niemożliwe. Na pewno pracochłonne. Nikt chyba tego jeszcze nei zrobił więc powodzenia :) nie marzeczy nei mozliwych sa tylko nie oplacalne :D

The Player
25-04-10, 01:51
Właśnie chciałbym zobaczyć jak to wygląda z ciekawości i ile kosztuje taki zabieg. Ktoś coś takiego robił?

elviss09
27-04-10, 19:50
a ja mysle ze szyba tez musialaby byc troszke z innego materialu zeby to nie przeciekalo bo wczesniej mialem audi coupe tam byly bez ramek to przy zamykaniu najpierw dochodzila szyba pozniej dopiero drzwi do konca na zamku (szyba amortyzowala a oemowa z drzwi z ramek moze pec)

JulekCIVIC
27-04-10, 20:54
uciąć ramkę przyczepić na stałe a potem przed zamknięciem drzwi uchylać szybę ;p
kombinujecie pany, może lambo-dor od razu???
to jest honda a nie jak wyżej calibra, wiec albo sie podoba jak jest albo zmienia sie auto... Takie moje zdanie...

drypaul
29-04-10, 10:03
Wstaw drzwi od Del Sola :D

Tompro
29-04-10, 10:05
uciąć ramkę przyczepić na stałe a potem przed zamknięciem drzwi uchylać szybę ;p
kombinujecie pany, może lambo-dor od razu???
to jest honda a nie jak wyżej calibra, wiec albo sie podoba jak jest albo zmienia sie auto... Takie moje zdanie...

Dokładnie, kupić Mazde MX-6 i problem z drzwiami rozwiązany :D