Zobacz pełn± wersję : odnowienie lakieru - polerka i nowy clar czy nowy lakier
mam takie pytanko do specow lakierników :) czy uzyskam efekt nowego swiezego lakieru/malowania jesli dalbym hanie na mechaniczna polerke a potem odrazu na ten swiezy wypolerowany lakier bezbarwny, czy konieczne jest calkowite zjechanie i malowanie baza i bezbarwnym?
lakier bezbarwny kładzie się na zmatowion± powierzchnię. Wobec tego albo tylko polerka albo lakierowanie.
Inna opcja to zmatowienie, połozenie 2 warstw bezbarwnego i po jakim¶ tygodniu - dwóch polerka. Wtedy będzie jak nowy (o ile nie masz porysowanego lakieru teraz)
lakier bezbarwny kładzie się na zmatowion± powierzchnię
racja tez tak slyszalem :) a jesli chodzi Ci o odswiezenie koloru to sa dwie opcje :) jak masz kase to maluj calosc jak chcesz oszczedniej to poleruj... Polerka wbrew pozorom tez daje spory efekt (oczywiscie jesli jest dobrze wykonana a nie na odpieprz :) )
Od¶wieżę trochę temat, kto¶ się orientuje ile taka polerka cało¶ci kosztuje?
zalezy gdzie ale cos kolo 200 PLN pewnie...
Ja wlasnie mam teraz hanke u znajomego lakiernika, koszt polerki 100 PLN ;) Ale mysle ze normalnie gdzies kolo 200 PLN bedzie :d