Zobacz pełną wersję : Jaki Tłumik końcowy do mb6??
Dziś, mój końcowy tłumik(seryjny) zakończył swój żywot :( już raz pękł przy łączeniu, dziś już drugi, więc już daruje sobie i nie będę go robił, bo szkoda kasy, wole już kupić nowy.
I tu moje pytanie, jaki tłumik polecacie do mb6?
Nie może być zbyt głośny, ma być przyjemny dla ucha:), a nie męczący, cena do około 200 zł. Dodam że nie mam już kata tylko tłumik przelotowy, a możliwe że w dalekiej przyszłości też zmienię kolektor wydechowy.
Więc czekam na wasze propozycję.
Właśnie dzisiaj założyłem Ultera dedykowanego - na razie ciszej niż seria. Cięzko mi cos wiecej napisac o nim ale po przeczytaniu róznych opinii zdecydowałem sie właśnie na ten tłumik - jedynie cena wyższa :]
Właśnie dzisiaj założyłem Ultera dedykowanego -
A ile dałeś? Bo mi zaproponowali też dedykowany za 160 zł z montażem
490 zł plus środkowy - razem cała zmiana układu wyniosła mnie 680 zł a chyba chodziło Ci o kolektor wydechowy ?
tak chodziło mi o wydechowy
No i mogę napisać pierwsze wrażenia z jazdy dedykowanym Ulterem! Jestem bardzo zadowolony z niego, delikatnie mruczy z tyłu samochodu a we wnętrzu lekki bas pojawiający się wtedy kiedy powinien :) na trasie przy prędkościach 130 km/h cicho jak w serii
skolopendra
24-04-10, 18:37
jestem za przelotowym ,z dużą puchą a więc dość cichym
dziś dostałem propozycję żeby zakupić tłumik Ulter model NM 142/07-1 za 280 zł montażem taki jak w linku http://www.tuning-studio.pl/p825,sportowy-tlumik-uniwersalny-montazowy-ulter-sport-nm-142-07-1-80.html za 280 zł z montażem, i tu moje pytanie warto?
Ja jezdze na drugim juz Ulterze dedykowanym pod nasza bude i zlego slowa nie dam powiedziec. Poprzedni wytrzymal 6 lat i wysral sie od srodka, moglbym jeszcze ten rok przejezdzic ale w zakresie obrotow 3000 - 3500 mial zachrypniety dzwiek i mnie to denerwowalo.
Jakosc wykonania poprawna, koncowki z nierdzewki ladnie wypolerowane i z czasem sie nie starzeja i wygladaja ladnie.
Ja swojego ultera zamawiałem ze strony bezpośrednio, jednak brałem samą puchę bo pod mc2 nic nie robią, ale za to mogłem wybrać wielkość wlotu jak i wylotu a puszka była dobra do mocy około 190 a nie jak seria, to mnie kosztowało 250zł, dorobienie całego przodu na 2,5 cala i dospawanie końcówki ultera tak ,żeby wystawa chociaż trochę ze zderzaka kosztowała chyba jakieś 200zł więc rewelacja, bo rok wcześniej miałem zwykłą puchę i brałem do tego końcówkę ultera i wtedy za zwykły dałem 490zł
ja teraz mam możliwość kupienia zwykłego za 160 zł + jakaś końcówkę i pewnie tak zrobie
miałem tak i jeździłem, ale ja wtedy płaciłem 200zł za zwykły a za to samo siano dostałem puchę ultera, jak robiłem cały wydech chciałem mieć to dobrze i na jakiś dłuższy czas, jest fajnie ale za cicho mi trochę, jakiś przelot bym chciał, tylko nie taki konkretnie urywający głowę przy wysokich obrotach, może by tak jakiś ulter nrs.