PDA

Zobacz pełną wersję : Swap d16y7 na h23a7

detergent
22-04-10, 20:09
Witam mam możliwość okazyjnie zakupu silnika z hondy shuttle 2.3ls ,chciałbym się dowiedzieć jaka jest możliwość swapu do 6 gen coupe,z tego co znalazłem to ten motor ma zaledwie 150 kucy :( , chyba że zle szukałem ale na to wychodzi .Silnik jezdził w aucie z automatyczną skrzynią,może można ten motorek jakoś odmulić czy coś bo co to jest 150 kucy na 2.3 v-tec.Szukałem ale nie mogę niczego się doszukać ,może nikt nie swapował na taki silnik civica bo jeki sens jeżeli ma być to 150 km,może jest możliwość wyciśnięcia z niego bez większych zmian choć ze 170 km.Proszę o jakieś info ,jeżeli jest możliwe podkręcenie tego motoru to wywalam moją d16 i tyle.

JulekCIVIC
22-04-10, 21:17
jeśli jeździł w automacie to musisz kupić skrzynie w manual do siebie, cały swap wyniesie cie dość sporo bo przy okazji zmiany skrzyni możesz mieć problem z patykami, no i mocowanie silnika, też do wymiany, ogólnie nieopłacalna opcja, lepiej zrób sobie minime na głowicy Vtec i będziesz zadowolony ;)

detergent
22-04-10, 21:27
cóż jeżeli tak to nie ma sensu,myślałem już o mini-me,nawet dobry pomysł,ale jeżeli tak to wolę pokombinować z kompresorem od mercedesa,czytałem że jest możliwe i nie tak kosztowne jak turbo,byłbym usatysfakcjonowany mocą 170-180 koni ,a tyle podobno można bezproblemowo osiągnąć z kompresorkiem.

JulekCIVIC
22-04-10, 22:57
oj chłopie poczytaj, trochę ;)
kompresor praktycznie tyle co soft cie wyniesie :) zrób swap na B16 lub B18 i będziesz zadowolony

detergent
23-04-10, 00:20
nie no jasne nie ma nic za darmo,ok dzięki za podpowiedzi,nie ma co niepotrzebnie wałkować tematu,coś napewno zmodzę :D przy hance .Pozdro.