Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana Szpilek Civic V gen

Tomik232
22-04-10, 15:35
Witam mam mały problem z dwoma szpilkami mają zerwany gwint.Chciałem sie was zapytać czy te szpilki sa wkręcane czy inaczej jakoś mocowane.Mam nadzieję ze nie bede musiał rozbierać piasty i wymnieniac łożyska.Koło przednie lewe

maciekr
22-04-10, 22:39
Trzeba wyjąc piastę niestety i je wybić solidnym młotkiem a potem wbić w ich miejce nowe. Przy tej robocie bądź przygotowany na wymianę łożyska:( przy wybijaniu/wyprasowywaniu piasty łożysko w 99% przypadków się rozlatuje:(
Pzdr!

Tompro
23-04-10, 09:04
Poszukaj na forum tematów, bo ludzie wymieniali bez wyjmowania piasty. Trzeba tylko podszlifować nową szpilke z jednej strony, żeby ją włożyć.

Revoltec
28-04-10, 12:17
Ja u siebie wymieniałem bez zdejmowania piasty, wystarczy tylko przypiłować grzybek szpilki i wchodzą bez najmniejszego problemu.

Piatek
03-05-10, 12:34
no dokładnie. Starą wybij "na chama" a nowej przyszlifuj grzybka. ew odegnij blache delikatnie ( osłone tarczy )

Do tego musisz zciagnąc zacisk i tarcze

Zawa
13-05-10, 11:28
Witam mam taka sprawe urwalem wczoraj szpilke w przednim kole civic V wiecie jaki ma rozmiar ta szpilka dokladnie jaka jest dluga bo kupilem dzis szpilke i mialem sie za to zabrac ale ta szpilka ma 45mm dlugosci cala razem z grzybkiem nie bedzie za krotka ?? innych nie mieli ;/