Zobacz pełną wersję : Jaki alternator do D16V1
Poszukuję informacji jaki alternator maksymalnie wejdzie do D16V1 (w te same mocowania) no i koniecznie z wolnym kołem. Potrzebuję tyle mocy ile tylko będzie on mi w stanie dać ;) Najchętniej Iraggi 320A ^^ (eh marzenia). Może coś z Boscha?
A tak z ciekawości po co? Jakieś mega car audio chcesz wkładać?
Trzy subwoofery, dwa skromne Rockfordy P3S 10" i jeden FI BTL 18" zdolny przyjac na klate 10kW (konstrukcja na SPL), chce uzyskac dla niego troszke wiecej energii ;) Ten setup mam juz zamontowany.
No to będzie pierwszy civic do nagłaśniania masowych imprez (Euro2012?).
No to będzie pierwszy civic do nagłaśniania masowych imprez (Euro2012?).
Moze nie pierwszy, ale ktorys z kolei ;) Przygotowuje sie do Mens Day 2010, a potem na moj pierwszy zlot Civic Klub ^^ Moze jakos w sobote wrzuce jakies fotki.
Podpinam się!
I co tam z tym alternatorem?
Ja szukam jakiegoś mocniejszego niz seryjny na wymianę (w aktualnym i tak mi juz łożysko świszczy)
U mnie będą 2 wzmaki po 40A każdy ale Chcialbym nie obciążać za bardzo alternatora - od czego bedzie pasował alternator i jaki wybrać....?
Help!
Jak będzie pasował mogę za parę złoty z d17 pogonić komuś bo mam stan dobry!! :D
analyzer64
31-12-16, 15:21
http://www.mechman.com/alternators/honda/civic/1-7l/2001-2005/
Od D17 pasuje do D14Z6 i D16V1, sam mam taki zamontowany, to są zresztą te same alternatory.
Te które podlinkowałem mają koło pasowe o mniejszej średnicy niż seria.