PDA

Zobacz pełną wersję : klocki na tył do Civic'a Vti

Gawroon
12-09-06, 16:58
Witam. Skończyły mi się klocki na tyle i przymierzam się do kupna nowych.
Szukam lepszej alternatywy dla klocków oryginalnych hondoskich w podobnej cenie.
Auto będzie używane do szybkiej jazdy, narazie tylko po ulicach. Tarcze mam seryjne.
Z tego co czytałem wiele osob krytykuje EBC. Podobno Ferodo w tej cenie są nawet niezłe. Tylko jakie? Który model?

Pozdrawiam

p.s: w hodzie za klocki chcą 205zł
p.s2: Mój Vti to generacja V (92-95) tj. "żabka" , rok prod. grudzień 1991

kosiniak
12-09-06, 18:44
ten tyl to praktycznie nie hamuje wiec nie wpedzaj sie w koszta i wez jakies zwykle, japonskie klocki :)

LIO
12-09-06, 21:02
Auto: Civic VTI 93'

Mój Vti to generacja V (92-95) tj. "żabka" , rok prod. grudzień 1991

to który rok w koncu tego auta ?

jakie miales wczesniej klocki ? Co to byly za oryginaly Hondy ?

Jak znajdziesz te prawdziwe oryginaly Nishimbo to kup (spróbuj w Nipon Auto na Radzyminskiej)

Matey
12-09-06, 21:04
Ja kupilem dzisiaj jakies Japan Parts za 60 zeta...

civic45
12-09-06, 21:51
ten tyl to praktycznie nie hamuje wiec nie wpedzaj sie w koszta i wez jakies zwykle, japonskie klocki
koła musza hamowac cztery a tył to nie hamuje troche ale duzo
za 200 zł założysz np;ebc red (nie myl z green to je krytykują) i poczujesz jaka jest różnica w hamowaniu a jest

kosiniak
12-09-06, 21:59
koła musza hamowac cztery a tył to nie hamuje troche ale duzo
chyba w twoim bolidzie, u mnie przód sie wymienia srednio co pol roku a tyl raz na 4 lata, starsznie bogto ten tył hamuje

civic45
12-09-06, 23:08
chyba w twoim bolidzie, u mnie przód sie wymienia srednio co pol roku a tyl raz na 4 lata, starsznie bogto ten tył hamuje
bo może u ciebie tył wcale nie hamuje ja zmieniam tył co rok a przód co dwa miechy
dodatkowo probowałem nie zmieniać tyłu na sport (w moim przypadku ebc red )
co zaowocowało odczówalnie dłuższą drogą hamowania i przegrzewaniem tarcz z przodu

Gawroon
12-09-06, 23:35
ok sorry juz wyjasniam:
civic został wyprodukowany w 91 roku, 93 to data pierwszej rejest. - zaraz postaram sie ten błąd zmienic. napisałem 93 bo gdy go kupowałem to myslalem ze w 93 go wyprodukowanao a niedawno sie okazalo ze zostałem wprowadzony w błąd

jakie klocki były wcześniej tego nie wiem bo mam go dopiero od miesiąca a klocków jeszcze nie wyjąłem.

czy ebc red będą pasować na 100%?

dzięki wszystkim za pomoc

tomekk
12-09-06, 23:43
czy ebc red będą pasować na 100%?
yyyyy ale to zależy przecież od modelu, który kupisz. Jeśli EBC ma w ofercie red'a do Twojego auta, to kupujesz, zakładasz i śmigasz :8

Gawroon
12-09-06, 23:46
ok wielkie dzieki.