PDA

Zobacz pełną wersję : szyberdach

cichy57
16-03-05, 14:00
Jak już wcześniej wspominałem w ktorymś z postów miałem ostatnio przykre zdarzenie spadło mi duuuuuuuuuuużo śniegu na samochód i teraz mam pogniecioną maskę i dach :cry: Będąc u mechanika pojawiłas się nowa możliwość a mianowicie podsunoł on mi pomysł żeby nie klepać dachu bo i tak będzie to wyglądało kiepsko tylko w to miejsce wstawić szyberdach.Teraz więc moje pytanie gdzie coś takiego mogę zrobić w warszawie albo gdzieś niedaleko od warszawy proszę o kontakt(jakiś tel. albo namiary) i w ogóle co wy o tym myślicie???

rem36
16-03-05, 15:02
No dobry pomysl, skoro dach i tak do roboty... Jak sie uprzez to mozesz to zrobic nawet w domowym warsztacie... Szyber najlepiej wez od jakiegos civica z rozbiorki zeby byl orginalny z orginalnymi przlocznikami, taki bedzie najlepiej wygladal...

LIO
16-03-05, 15:24
ja mam ale od 3D 5generacji

cichy57
16-03-05, 15:25
Szyber najlepiej wez od jakiegos civica z rozbiorki zeby byl orginalny z orginalnymi przlocznikami, taki bedzie najlepiej wygladal..
To to ja wiem tylko nie łatwo coś takiego znaleść :?

gzawa
16-03-05, 15:38
Witam
Jak szyber to i podsufita będzie do wymiany
na ul. Kaczeńca w Wawie AUTO MAK CZĘŚCI mają podsufitki po 150 zł
szyber pewnie też bys znalazł ale cena zapewne zabójcza (nie należy do najtanszych składów częsci używanych ale mają wszystko)
Poszukaj na allegro ja swojego czasu jak mi prowadnice w szyberdachu siadły dorwałem kompletny(stan igła) za 150 zł.

Tylko ciekawi mnie czy w płacie dachu będziesz miał orginalne mocowania tego szyberdachu czy bedzie trza dorabiać)

pozdrawiam
Gzawa

kenny
16-03-05, 15:49
Szyber najlepiej wez od jakiegos civica z rozbiorki zeby byl orginalny z orginalnymi przlocznikami, taki bedzie najlepiej wygladal..
To to ja wiem tylko nie łatwo coś takiego znaleść :?

Poszukaj po szrotach :smile:

Pati
16-03-05, 22:12
pewnie dostaniesz jakies odszkodowanie za to - kup sobie cały płat dachowy z wycięciem na szyber i szyber na szrocie. albo pełny płat dachowy oi zapomnij o szyberku.

MartinS
17-03-05, 00:22
ja bym po to przejechał sie do rembertowa na szrocik mysłe że tam bys znalazł....

cichy57
17-03-05, 02:44
ja bym po to przejechał sie do rembertowa na szrocik mysłe że tam bys znalazł....
Tak się składa że w Rembertowie bywam dość często :grin: a w którym to miejscu jest dokładnie???

itr
17-03-05, 10:48
szyberdach oooo yeah bayerfull 8)

Peter
17-03-05, 11:15
MartinS`owi chodzi chyba o szrot na ul. Strzażackiej, ale to chyba Ząbki już są ;)

szpulek
17-03-05, 11:59
cichy57: szkoda, ze ejstes z Legionowa, w Tychach jest magik co wypycha wsio z blachy. Mi robil jajko po gradobiciu. Sladu nie ma. Lakier nietkniety :) Co ciekawe wypchnal mi make w micrze po spotkaniu z rowerzysta, sladu nie ma :) pzdr

cichy57
17-03-05, 12:06
ichy57: szkoda, ze ejstes z Legionowa, w Tychach jest magik co wypycha wsio z blachy. Mi robil jajko po gradobiciu. Sladu nie ma. Lakier nietkniety n Co ciekawe wypchnal mi make w micrze po spotkaniu z rowerzysta, sladu nie ma n pzdr
Własnie szukam takiego magika ale gdzieś w okolicy warszawy 8) Jeżeli chodzi o maskę to chyba kupię nową bo słyszałem że masek nie powinno się klepać tylko że PZU o tym nie wiedziało i przy wycenie nie uwzględnili wymiany tylko klepanie przez co wycena jest jak dla mnie zaniżona :x , ale czego można było się spodziewać.

kenny
17-03-05, 13:09
PZU o tym nie wiedziało

gówno prawda!!!!!!
Co jak co, ale na tym to się oni znają, tylko szukają jeleni co podpiszą pierwszy protokół. Koleżanka Goblin72 miała ostatnio przejścia z ubezpieczycielem, poszukaj na forum.

emg
17-03-05, 13:33
Ja bym odpuścił szyberdach. musisz wymienić całe poszycie, wzmocnienia itp. czyli uciąć i wspawać wersję z szyberdachem bo tam jest mocowanie mechanizmu, wymienić posufitkę, i nie wiem czy nie słupki bo odprowadzenie wody wężykami jest w czterech miejscach. Może być qpa roboty a efekt żaden jak się źle zrobi

QrakPL
03-02-06, 15:54
Sorki za odkop ale mam pytanko co do szyberdachu.
Niedługo będę lakierował swoją Hanię (5G HB) i nasunął się pomył by od razu założyć szyberdach. Nie wiem czy warto go zakupić. Jakie mogą powstać problemy przy i po montażu?
Jaka cena za szyber i jaka cena za montaż jest rozsądna?

LIO
03-02-06, 15:57
jak nie masz oryginału, to lepiej sobie odpuśc
takie rzeźbienie, rzadko wychodzi dobrze