PDA

Zobacz pełną wersję : zawieszenie

sasik
21-04-10, 22:46
witam tak czytam te wszystkie posty i sam nie wiem juz. musze wymienic gorne wachacze z przodu bo mam luzy i chce kupic nowe pytalem w sklepie koszt 1szt to 250zl i to jakis zamiennik neznanej firmy i tu pytanie czy np jakies na allegro sa lepsze niz takie ze sklepu?? jak tak to jakiej firmy ?? i moze jakis link?? nie znam sie na tym za bardzo a chcialbym zrobic to raz a dobrze. i druga sprawa zalozylem do tyl nowe cukierki i jak ruszam kolem to caly wachacz chodzi przod tyl czy tak ma byc?? na starych tak nie chodzil...

Djadi
22-04-10, 00:26
Jak bedziesz kupował wachacze to firma 555 najlepszy japonski zamiennik :) same sworznie też morzesz wymienic a co do cukierków może zostały założone nie tą stroną co trzeba?

sasik
22-04-10, 12:11
hmm tylko ze ciezko bedzie u mnie dostac zamiennik firmy 555. a co do cukierkow no raczej dobrze sa zalozone zakladal mi kolega mechanik i bylem przy tym no i sprawdzal czy dobrze zaklada. a tuleje to jakiej firmy najlepiej?? czy NOK to dobry wybor??

krzys_o
22-04-10, 12:24
O wahacz pytaj w inter carsie powinni mieć (interesuj się tylko 555), a jak nie to z allegro. Ja zamawiałem za 173zł/szt z przesyłką.
Duże cukierki wymieniałem przed wczoraj na oryginalne z ASO, tył auta zrobił się sztywniejszy, ale przede wszystkim jest cicho:D nic nie stuka i nie puka, nie ma żadnych luzów. Jak kupiłeś NOKa to może są źle spasowane?? Ogólnie słyszałem o nich że są mało wytrzymałe w PL.

sasik
22-04-10, 12:47
ok dzwonilem do inter carsa maja wachacze 555 i yamato a wiec jaka firma dla tuleji??

krzys_o
22-04-10, 12:53
ok dzwonilem do inter carsa maja wachacze 555 i yamato a wiec jaka firma dla tuleji??

Ori z ASO, w niektórych są w promocyjnej cenie po 111zł/szt

sasik
22-04-10, 13:12
a jakis inny zamiennik oprocz ASO?? NOK RBI czy cos takiego??

minidet
22-04-10, 22:25
Ja za wahacz górny przedni 555 dałem pare dni temu 160 zl

sasik
23-04-10, 07:38
no mi powiedezieli okolo 200zl za wachacz 555 a za yamato 150 ale wezme 555 skoro mowicie ze najlepsze:) no ale jaka firmw mam wybrac tu;lejek do tylnego zawieszenia?? ps.wiecie moze kto by mial spojler na tylna klape do sprzedania??
panowie a jeszcze takie pytanie bo mam luzy tylko z prawej strony czy musze wymieniac obie strony czy wystarczy tylko wachacz z tej co jest luz??

krzys_o
23-04-10, 18:40
no ale jaka firmw mam wybrac tu;lejek do tylnego zawieszenia??

Już Ci odpowiedziałem, jak chcesz być długo zadowolony to bierz z aso , a jak nie to wszystko jedno.

ps.wiecie moze kto by mial spojler na tylna klape do sprzedania??

Na allegro jest do wyboru do koloru

panowie a jeszcze takie pytanie bo mam luzy tylko z prawej strony czy musze wymieniac obie strony czy wystarczy tylko wachacz z tej co jest luz??

Wymieniasz ten, który ma luz, nie trzeba parami, później trzeba zbieżność robić.

sasik
23-04-10, 22:33
witajcie :) a powiedzcie mi gdzie moge zdobyc takie czerwone znaczki hondy?? bo szukalem na allegro i nie ma
i druga sprawa czy sa jakies inne lampy do przodu niz te seryjne do civica 5d?

czara
25-04-10, 00:09
znaczki sprzedają u nas na giełdzie a lamp jak sobie sam nie przerobisz to nie dostaniesz;:D

sane
25-04-10, 00:36
witajcie :) a powiedzcie mi gdzie moge zdobyc takie czerwone znaczki hondy??

daj spokój, jak nie masz Type-R, to te znaczki to wiocha... to tak jak przykleić sobie //M na BMW 316 ;)

Xus
25-04-10, 01:45
pamietaj ze znaczki koni nie dodaja. a jak ktos ma pojecie o H to bedzie mial nie zly ubaw jak zobaczy 1,4 z czerwonymi znaczkami