PDA

Zobacz pełną wersję : D15B2 KOD 16

pawellubr
12-09-06, 10:57
robiłem samodiagnostyke i mam kod 16 wiem ze to cos z paliwem i wtryskiem.co to moze być i co sprawdzić?

[ Dodano: Wto 12 Wrz, 2006 ]
właśnie robie restart kompa

[ Dodano: Wto 12 Wrz, 2006 ]
widze cze czytających przybywa-szkoda ze nikt nie pomoże

Furious
12-09-06, 12:27
Wyluzuj troche, nikt tu nie ma obowiązku Ci pomoc, jest to tylko i wylacznie jego dobra wola.
A te 20 osob ktore wczesniej przeczytalo ten temat moglo wiedziec tyle co i ty wiec co maja napisac?? wyluzuj....
Jest to usterka wtryskiwaczy, sprawdz kostki wtryskiwaczy, mozesz je rozlaczyc, wyczyscic i wpiac znowu. Wymien tez filtr paliwa moze jest zapchany i jest za male cisnienie...

Raveland
12-09-06, 12:43
wyskoczyl mi ten sam kod i nawet kod sondy lambda
oddalem samochod do elektryka zeby sprawdzil(podlaczyl pod kompa) i powiedzial ze jest wszystko ok
pomimo iz jest blad sondy to funkcjonuje ok

wiec sam nie wiem jak mam patrzec na samodiagnostyke czy jest prawdomowna czy nie
druga mozliwosc, to to ze elektryk sie na tym nie znal

tomekk
12-09-06, 16:37
oddalem samochod do elektryka zeby sprawdzil(podlaczyl pod kompa) i powiedzial ze jest wszystko ok
A na jakiej podstawie powiedział Ci, że wszystko jest ok? Podłączając do kompa? Jakiego?
Z wtryskami zrób, jak pisze Furious, a co do sondy... z mojego doświadczenia wynika, że ten temat dobrze ogarniają "gazownicy" :D Mi przynajmniej w dwie minuty zdiagnozowano uszkodzenie grzałki. Choć i normalny elektryk powinien spokojnie ogarniać sprawę...