PDA

Zobacz pełną wersję : SPALANIE : civic 98-2000 benz. 1.4 oraz 2.0 diesel

grycha
12-09-06, 09:30
Witam,
Prosiłbym użytkowników civic sedan z przedziału 1998-2000 o podanie spalania w mieście silników w wersji benz. 1.4 oraz 2.0 diesel oraz które z tych silników jest bardziej dynamiczny .
Zamierzam kupić właśnie któreś z tych wersji a zależy mi na małym spalaniu w mieście bo z korkami mam codziennie do czynienia .

Ps. czytałem opinie na gratce na temat np. golfa i nawet tam polecają hondę civic argumentując b. niską awaryjnością . Obecnie posiadam merca C '97 który jak dotąd ( 2 lata ) nie sprawił mi żadnych problemów ale silnk 1,8 benz. robi swoje na mieście ( 11 l ) , dlatego chcę wymienić auto na równie dobre ale o mniejszym spalaniu.

Z góry dzięki i pozdrawiam

LIO
12-09-06, 09:54
spalanie jest jak zwykle rózne w zaleznosci od stylu jazdy uzytkowników pojazdów i wielu, wielu innych czynników. Dlatego tez najlepszym odpowiednikiem jest sprawdzenie sobie danych katalogowych, a nie zakladanie kolejnego nic nie wnoszacego tematu, gdzie beda pisac wszyscy uzytkownicy Hond o swoim spalaniu w aucie, wlacznie z gazem i samochodem matki, ojca i brata...

grycha
12-09-06, 10:25
spalanie jest jak zwykle rózne w zaleznosci od stylu jazdy uzytkowników pojazdów i wielu, wielu innych czynników. Dlatego tez najlepszym odpowiednikiem jest sprawdzenie sobie danych katalogowych, a nie zakladanie kolejnego nic nie wnoszacego tematu, gdzie beda pisac wszyscy uzytkownicy Hond o swoim spalaniu w aucie, wlacznie z gazem i samochodem matki, ojca i brata...

Celem wystawienia tego tematu jest uzyskanie opini od użytkowników a nie z danych katalogowych bo są one niedokładne , więc zamiast skoro już napisałeś post to mółbyś umieścić w nim odpowiedż na zadane pytanie .
Ps. chodzi mi o spalanie w mieście czyli jadąc w korkach.

Rikoo
12-09-06, 10:27
Moj sedan pali przy mnie kolo 9-10 litrow benzyny w miescie

ppm702
12-09-06, 10:55
D14 będzie Ci palić do 9 litrów w mieście, a wątek niczemu nie służy :? O spalaniu było ich tysiace i proponuje po prostu poczytać forum

LIO
12-09-06, 16:49
Celem wystawienia tego tematu jest uzyskanie opini od użytkowników a nie z danych katalogowych bo są one niedokładne
Jeden uzytkownik jezdzi w miescie na kazdym biegu do odciecia, drugi jezdzi jak emeryt, trzeci jezdzi zmiennie. Jeden mieszka w miescie, gdzie ciagle stoi w korku, a inny jezdzi na szybszych mniej lub bardziej przelotowych drogach. Jeden jezdzi na krókich dystansach i czesto odpala i gasi silnik, przez co znaczna czesc pokonuje na ssaniu, a inny natomiast jezdzi na duzo dluzszych odcinkach. Jeden leje paliwo na dobrych, sprawdzonych stacjach, a inny leja byle jakie gówno, oby chodzilo. W jednym aucie jest walnieta sonda lambda, w innym silnik w kiepskiej kondycji, wogóle nie wyregulowane zawory, a kto inny ma igielke.
Potem pomieszaj sobie te czynniki, dodaj jeszcze kilka innych których nie wymienilem i stwórz sobie mozliwe kombinacje i wyjdzie ci cała masa wyników i do którego sie wtedy ustosunkujesz ?
Sprawdz sobie usrednione wartosci w katalogach i jesli sie zdecydujesz, to sprawdzisz sobie swoim ile Ci pali w miescie, a ile w trasie.
Mozesz tez uzyc opcji szukaj i znajdziesz tematy o spalaniu i tam wybierz sobie uzytkownika z silnikiem 1.4 i bedziesz mial przykladowa ilosc.
A teraz zaczyna sie to co napisalem, czyli uzytkownicy innych aut beda pisac ile u nich spala.

Moj sedan pali przy mnie kolo 9-10 litrow benzyny w miescie
to nie jest silnik 1.4

i zaraz ktos inny napisze to samo i bedzie kolejna litania z wymienianiem spalania, a to nam juz nie potrzebne.
Dlatego tez zamykam.