PDA

Zobacz pełną wersję : Stroboskopy co polecacie ?

Jarutis
21-04-10, 13:49
Jak w temacie co polecacie odnosnie stroboskopów do lamp zderzakow grillów i gdzie tam sie jeszcze da je wsadzic:P nie znalazlem tematu takiego wiec zalozylem, lepiej kupic jakies zestawy po 200 zl czy osobno kupowac "na sztuki" po 50 zł jakies osobno do lamp osobno do zderzakow itp

J.J.
21-04-10, 14:43
Dziwisz się, że nie było takiego tematu? Chcesz jeździć po wsi w roli objazdowej dyskoteki?

Jarutis
21-04-10, 14:51
nie, chce to miec dla siebie, na imprezy tuningowe itp

wisnia8686
21-04-10, 16:02
najlepiej kup calibre i do niej pakuj stroboskopy. A swoje EK4 sprzedaj/oddaj pasjonatowi marki :)

Free
21-04-10, 16:55
Szkoda, a było takie ładne EK4 :(

Jarutis
21-04-10, 17:04
najlepiej kup calibre i do niej pakuj stroboskopy. A swoje EK4 sprzedaj/oddaj pasjonatowi marki :)

sam se kup calibre..

maciek070188
21-04-10, 19:31
pojechaliscie a on sie tylko pyta o stroboskopy:)

Budziniak
21-04-10, 21:59
On się pyta co kupić a nie jakie jest wasze zdanie.
Jarutis tutaj raczej odpowiedzi nikt Ci nie udzieli bo nikt nie montuje takich rzeczy w Swoich furach. Musisz poszukać na innych forach bo tutaj panuje bezduszne sikanie na pomysły które nie są JDM :D

Free
21-04-10, 23:36
Bo od strobo są calibry, golfy... kadety :) German style :P

woPo
21-04-10, 23:44
Te pytanie odnośnie wkładania czegoś na siłę w zaślepce na panelu centralnym mnie lekko przeraziło, ale te temat to już w ogóle... Przecież stroboskopy to 10 lat temu były cool :eek:

To może zamiast Calibry jakiś Golf II?

Jarutis
22-04-10, 08:42
Te pytanie odnośnie wkładania czegoś na siłę w zaślepce na panelu centralnym mnie lekko przeraziło, ale te temat to już w ogóle... Przecież stroboskopy to 10 lat temu były cool :eek:

To może zamiast Calibry jakiś Golf II?

co do zaslepki ciekawilo mnie czy ktos tam cos ma, bo mysle o przebudowie konsoli ale ze nie bylo nic ciekawego z odpowiedzi tam na moje pytanie zostane przy planach przebudowy konsoli, a co do tego tematu mowicie za wszystkich uzytkownikow ze NIKT nie ma stroboskopow a skad macie taka pewnosc ?? ;]

polostap
22-04-10, 11:12
A nie chciałbyś sprzedać swojej EK4?

Jarutis
22-04-10, 13:55
nie dzieki:]

ygor
22-04-10, 14:18
ja ostatnio sie zastanawialem nad stroboskopem - jak bedziesz wybieral to najpierw sie zastanow gdzie chcesz je wcisnac - sa np takie male palniki ktore moznaby wcisnac w lampe (tylko trzeba by dziurke jakas zrobic) sa tez cale takie jakby lampy ktore mozna w zderzak wcisnac. szczerze powiedziawszy teraz mi szkoda kasy (mimo ze wydatek niewielki ale akurat taki okres) ale ktoregos dnia kupie sobie neon , tylko jeszcze nie myslalem nad kolorem i umiejscowieniem ...

NOLAN
22-04-10, 23:59
Ja realizuje plan zamontowania u siebie disco kuli,ale ciezko jest bo tez nikt nie jest na tyle zyczliwy zeby mi podpowiedziec...

kornel861
23-04-10, 01:07
Ja realizuje plan zamontowania u siebie disco kuli,ale ciezko jest bo tez nikt nie jest na tyle zyczliwy zeby mi podpowiedziec...

ja pomoge :D przyczep na do lusterka w kabinie albo do szyber dachu :D:D:D:D a na tylna polke 2 pieski z latajaca glowa :D:D:D

TasiOZ
24-04-10, 00:02
Można też spróbować poradzić się gościa wystawiającego poniższy filmik - pewnie będzie wiedział lepiej od nas ;)

http://www.youtube.com/watch?v=JN6dwA1odqw

Budziniak
24-04-10, 00:17
http://www.youtube.com/watch?v=wUKCCiGZ1js&feature=related Rwie sutki :D Arabska bladziuga

Dissnej
25-04-10, 10:30
Można też spróbować poradzić się gościa wystawiającego poniższy filmik - pewnie będzie wiedział lepiej od nas

http://www.youtube.com/watch?v=JN6dwA1odqw
Ciekawe po ile ma browar w tej remizie:D

radar333
27-04-10, 14:04
Jak pisałem już w temacie o montażu neonów w kabinie to mam taką propozycję: zamontować stroboskop w kabinie i powiązać go z obrotomierzem aby działał na takiej zasadzie że im większa wartość RPM tym szybciej mruga stroboskop. W nocy przy przejeździe przez miasto *****isty "tuning efekt".

ygor
27-04-10, 15:25
pewnie słyszałeś kiedyś słowo : "epilepsja" ? :D

radar333
27-04-10, 21:18
No ale lans by był! I kierowca był by hardcorem! :D

acivic
06-05-10, 17:11
teraz neony sa ok:D

ppm702
06-05-10, 17:22
ale tu się "mądrości" można naczytać... :/ Sami znawcy od calibry i golfa.

Jeśli chcesz zamontować dodatkowe oświetlenie to najpierw wyjdź od pomysłu jaki efekt chcesz uzyskać. Co chcesz wyeksponować światłem i czemu ma to służyć.

W momencie kiedy znajdziesz odpowiedzi na powyższe to będzie można przejść do sposobu realizacji Twojej wizji. Na tę chwilę dostępnych jest wiele różnych elementów do zabawy ze światłem od palników stroboskopowych przez neony gazowe, zimne katody a na LEDach i światłowodach kończąc.

U siebie w tej chwili realizuję białe zimne podświetlenie podwozia oraz wnętrza, a do dobrych kilku lat palniki stroboskopowe "U" mam zamontowane w tylnych kierunkowskazach. Oczywiście to do użytku zlotowego, ale przy dyskretnym montażu dostajesz efekt po włączeniu i brak widocznych elementów jeśli są wyłączone.

Przy oświetleniu dodatkowym dla mnie jest jedna złota zasada - musi być ono dyskretnie zamontowane i dawać założony efekt ekspozycji, gdyż w przeciwnym wypadku przypomina właśnie oklepane "remizowe" zastosowanie i podchodzi po "agro"

Silent
08-05-10, 20:40
możesz pokazać jak masz te stroboskopy w kierunkach? Chodzi mi o film demonstracyjny lub chociaż zdjęcie. Nie chce montować tylko z czystej ciekawości.

ppm702
09-05-10, 23:29
zrób zdjęcie błyskającym stroboskopom tak żeby było cokolwiek sensownego widać ;) Ja nie potrafię.

Film kiedyś był robiony aparatem i było kiepsko widać. Żeby zrobić kamera muszę złożyć auto a do tego potrzebuję jeszcze co najmniej dwa tygodnie