PDA

Zobacz pełną wersję : Jak to naprawić?

defx
20-04-10, 21:28
Witajcie!

Mam taki problem...
Dzis jakis "miły" ktoś komu zapewne nudziło się na spacerze zdarł mi to czarne przy szybie z tyłu (wszystko na zdjęciu). :(

http://img693.imageshack.us/img693/5563/rysunek1wp.jpg

Powiedzcie proszę czy da się to jakoś ładnie zrobić, czy muszę szukać gdzieś tego całego elementu?
Wygląda to teraz paskudnie aż wstyd mi jeździć :(

Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu i pozdrawiam!

rafsio
20-04-10, 21:43
to już tylko do wymiany, jak coś to mam
http://images50.fotosik.pl/286/9a9f79e100a3bd56m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=9a9f79e100a3bd56)

borogro
03-05-10, 12:30
Witam.
Mam podobny problem z tymi listwami. Czarna powłoka postanowiła się utlenić. Chciałbym zdjąć te listwy, oczyścić ze starej powłoki, odrdzewić i nałożyć nową powłokę i tu mam pytanie: widzę, że to jest jakiś materiał gumowo-plastikowo podobny ,,z metra cięty". Co to może być, gdzie to kupić, ile to kosztuje i dlaczego tak drogo:)?
Z góry dzięki za odpowiedź. A w razie czego chyba udam się do najbliższego tapicera i może się coś znajdzie.
Pozdro!

czara
03-05-10, 13:46
można spróbować barankiem to psiknąć :D

bialy06
03-05-10, 14:40
Dokładnie skoro się sypie to i tak nie ma nic do stracenia. Zerwać starą powłokę i machnąć na czarny mat. Na pewno lepiej to będzie wyglądać niż pordzewiałe sznyty na wierzchu. A jak efekt kogoś nie zadowoli to wtedy kupuje od kogoś takie w dobrym stanie i tyle:D
Pzdr.

alvaro_666
03-05-10, 14:58
najlepiej bedzie to pomalowac czarna struktura to jest lepsze niz mat i lepsze od baranka. koszt okolo 18zl a starczy na wszystkie listwy w samochodzie

bialy06
03-05-10, 15:02
najlepiej bedzie to pomalowac czarna struktura to jest lepsze niz mat i lepsze od baranka. koszt okolo 18zl a starczy na wszystkie listwy w samochodzie

Jaką strukturę masz konkretnie na myśli?

reXio
03-05-10, 15:02
Dokladnie! Tylko da sie zdjac te listwy w miare bezinwazyjnie? Wiem ze na zakonczeniu kazdej jest jakas spinka ktora lubi pierdyknac :(

alvaro_666
03-05-10, 15:52
Jaką strukturę masz konkretnie na myśli?

ja boczne listwy malowalem firmy MASTER

tu masz link do aukcji
tylko ja kupowalem w sklepie

http://allegro.pl/item1004646646_master_lakier_strukturalny_na_zderz aki_struktura.html

martin58
04-05-10, 19:41
Dokladnie! Tylko da sie zdjac te listwy w miare bezinwazyjnie? Wiem ze na zakonczeniu kazdej jest jakas spinka ktora lubi pierdyknac :(

dokładnie podłączam się z pytaniem jak bezkolizyjnie zdjąć te listwy ?

defx
05-05-10, 18:09
ja również się dołączam do pytania... Jak zdjąć te listwy, bo jeżdżę z taką brzydką podrdzewiałą...

Robal83
05-05-10, 19:27
dokładnie strukturka lub baper firmy AAP polecam

ForestG
05-05-10, 21:29
No ze zdjęciem nie jest tak wesoło w sam naprawiam jest mowa o przyrządzie do podważania zaczepów hazet 799. Człowiek poszuka to do dwóch stów sobie coś takiego kupi. Ale jak tego dokonać bez tego? W sumie nad tymi listwami ozdobnymi spędziłem sporo czasu bo mają one uszczelkę która ściąga wodę a ta gumowa uszczelka uwielbia zaprzestawac spełniania swojej funkcji a mnóstwo jest roverków z 2004 czy nawet młodszych z listwami w idelnym stanie ale uwierzycie że jak pisałem maila z zapytaniem o stan części jeszcze nie dostałem odpowiedzi gdzie było że nienaruszone... Najczęściej nie dostawałem wcale odpowiedzi...

bialy06
22-04-11, 14:39
Odgrzewam kotleta. Ma ktoś pojęcie jak to zdemontować bez uszkadzania?

Lucas.FK2
22-04-11, 18:26
Dokladnie! Tylko da sie zdjac te listwy w miare bezinwazyjnie? Wiem ze na zakonczeniu kazdej jest jakas spinka ktora lubi pierdyknac
Da się. Akurat w jego przypadku ,bo ma na tyle to nie otworzysz na maxa szyby. Owijasz płaski śrubokręt w szmatkę i podważasz od strony drzwi przednich. Na bank strzelą ze dwie spinki -tam takie niebieskie są można je potem zsunąć z tej listewki i dodoać do nowej

adaki
23-04-11, 17:59
Listewki są w pełni demontowalne. Sam zdejmowałem je kilka razy, zadna spinka mi nie pękła. Blacha w tych listwach jest chyba cynkowana lub coś podobnego. Zwykły podkład + lakier w sprayu złuszczył się po ok roku. Kolejne malowanie podkładem epoksydowym + czarny chlorokauczuk i trzyma drugi sezon. Porobiłem kilka fotek przy wymianie, mogę podesłać na maila. Może pomogą przy wypinaniu spinek.

comatose
23-04-11, 18:44
adaki byłbym bardzo wdzięczny za te fotosy, muszę reanimować tą listwę. Możesz podesłać mi to na PW?

Ja myślałem o obklejeniu tego matową folią, taką jak obkleja się całe samochody zamiast lakierowania.

adaki
24-04-11, 08:35
prześlij maila na PW, będą fotki