Zobacz pełną wersję : Jak to naprawić?
Witajcie!
Mam taki problem...
Dzis jakis "miły" ktoś komu zapewne nudziło się na spacerze zdarł mi to czarne przy szybie z tyłu (wszystko na zdjęciu). :(
http://img693.imageshack.us/img693/5563/rysunek1wp.jpg
Powiedzcie proszę czy da się to jakoś ładnie zrobić, czy muszę szukać gdzieś tego całego elementu?
Wygląda to teraz paskudnie aż wstyd mi jeździć :(
Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu i pozdrawiam!
to już tylko do wymiany, jak coś to mam
http://images50.fotosik.pl/286/9a9f79e100a3bd56m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=9a9f79e100a3bd56)
Witam.
Mam podobny problem z tymi listwami. Czarna powłoka postanowiła się utlenić. Chciałbym zdjąć te listwy, oczyścić ze starej powłoki, odrdzewić i nałożyć nową powłokę i tu mam pytanie: widzę, że to jest jakiś materiał gumowo-plastikowo podobny ,,z metra cięty". Co to może być, gdzie to kupić, ile to kosztuje i dlaczego tak drogo:)?
Z góry dzięki za odpowiedź. A w razie czego chyba udam się do najbliższego tapicera i może się coś znajdzie.
Pozdro!
można spróbować barankiem to psiknąć :D
Dokładnie skoro się sypie to i tak nie ma nic do stracenia. Zerwać starą powłokę i machnąć na czarny mat. Na pewno lepiej to będzie wyglądać niż pordzewiałe sznyty na wierzchu. A jak efekt kogoś nie zadowoli to wtedy kupuje od kogoś takie w dobrym stanie i tyle:D
Pzdr.
alvaro_666
03-05-10, 14:58
najlepiej bedzie to pomalowac czarna struktura to jest lepsze niz mat i lepsze od baranka. koszt okolo 18zl a starczy na wszystkie listwy w samochodzie
najlepiej bedzie to pomalowac czarna struktura to jest lepsze niz mat i lepsze od baranka. koszt okolo 18zl a starczy na wszystkie listwy w samochodzie
Jaką strukturę masz konkretnie na myśli?
Dokladnie! Tylko da sie zdjac te listwy w miare bezinwazyjnie? Wiem ze na zakonczeniu kazdej jest jakas spinka ktora lubi pierdyknac :(
alvaro_666
03-05-10, 15:52
Jaką strukturę masz konkretnie na myśli?
ja boczne listwy malowalem firmy MASTER
tu masz link do aukcji
tylko ja kupowalem w sklepie
http://allegro.pl/item1004646646_master_lakier_strukturalny_na_zderz aki_struktura.html
Dokladnie! Tylko da sie zdjac te listwy w miare bezinwazyjnie? Wiem ze na zakonczeniu kazdej jest jakas spinka ktora lubi pierdyknac :(
dokładnie podłączam się z pytaniem jak bezkolizyjnie zdjąć te listwy ?
ja również się dołączam do pytania... Jak zdjąć te listwy, bo jeżdżę z taką brzydką podrdzewiałą...
dokładnie strukturka lub baper firmy AAP polecam
No ze zdjęciem nie jest tak wesoło w sam naprawiam jest mowa o przyrządzie do podważania zaczepów hazet 799. Człowiek poszuka to do dwóch stów sobie coś takiego kupi. Ale jak tego dokonać bez tego? W sumie nad tymi listwami ozdobnymi spędziłem sporo czasu bo mają one uszczelkę która ściąga wodę a ta gumowa uszczelka uwielbia zaprzestawac spełniania swojej funkcji a mnóstwo jest roverków z 2004 czy nawet młodszych z listwami w idelnym stanie ale uwierzycie że jak pisałem maila z zapytaniem o stan części jeszcze nie dostałem odpowiedzi gdzie było że nienaruszone... Najczęściej nie dostawałem wcale odpowiedzi...
Odgrzewam kotleta. Ma ktoś pojęcie jak to zdemontować bez uszkadzania?
Dokladnie! Tylko da sie zdjac te listwy w miare bezinwazyjnie? Wiem ze na zakonczeniu kazdej jest jakas spinka ktora lubi pierdyknac
Da się. Akurat w jego przypadku ,bo ma na tyle to nie otworzysz na maxa szyby. Owijasz płaski śrubokręt w szmatkę i podważasz od strony drzwi przednich. Na bank strzelą ze dwie spinki -tam takie niebieskie są można je potem zsunąć z tej listewki i dodoać do nowej
Listewki są w pełni demontowalne. Sam zdejmowałem je kilka razy, zadna spinka mi nie pękła. Blacha w tych listwach jest chyba cynkowana lub coś podobnego. Zwykły podkład + lakier w sprayu złuszczył się po ok roku. Kolejne malowanie podkładem epoksydowym + czarny chlorokauczuk i trzyma drugi sezon. Porobiłem kilka fotek przy wymianie, mogę podesłać na maila. Może pomogą przy wypinaniu spinek.
adaki byłbym bardzo wdzięczny za te fotosy, muszę reanimować tą listwę. Możesz podesłać mi to na PW?
Ja myślałem o obklejeniu tego matową folią, taką jak obkleja się całe samochody zamiast lakierowania.
prześlij maila na PW, będą fotki