PDA

Zobacz pełną wersję : Civic VI (2001.02 - 2005.09) 1.4 (ES4)

debiecm
20-04-10, 15:06
Witam,
padł mi prawy przedni amorek - nic dziwnego biorąc pod uwagę stan naszych dróg. W stacji diagnostycznej (kontrola amorków) wykazało, że lewy ma sprawność 76% a prawy 30%.Stąd też moje pytanie: gdzie w Łodzi znajduje się jakiś szrot gdzie można dostać amorek do mojej Hani.
Komplet nowych to wydatek ponad 500zł (KYB)

LemonR
20-04-10, 17:56
Warto? A jak się okaże, że ten ze szrotu ma sprawność 35%? Prawe dostają najbardziej po d... na naszych drogach.

_reggie_
21-04-10, 09:12
Pewnie że nie warto kupisz jakieś badziewie na szrocie - na własnym bezpieczeństwie chcesz oszczędzać nie rozumiem...również nie warto regenerować bo nigdy nie masz pewności ile to może pomóc...
Mnie z kolei wyciekł lewy, prawy zaczyna, a skuteczność i tak mają pona 70% więc to dla mnie żaden wyznacznik...
Co do wymiany to tylko na nowe - tutaj nie ma żadnej alternatywy, amortyzator MUSI być sprawny, co by nie mieć nieprzyjemnej w skutkach przygody na drodze...

ps. tu masz cały wątek w temacie http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=4841

pozdro :cool:

debiecm
21-04-10, 11:44
Dzięki za info utwierdziliście mnie w przekonaniu że tylko nowe żaden szrot.
Pytam ponieważ podpowiedziano mi że skoro jest lewy dobry to prawy na szrocie można dostać.

LemonR
21-04-10, 19:48
Nawet lepiej kupić nowe kamoki czy jakieś kagery niż oryginał ze szrotu.