Zobacz pełną wersję : Civic VI (2001.02 - 2005.09) 1.4 (ES4)
Witam,
padł mi prawy przedni amorek - nic dziwnego biorąc pod uwagę stan naszych dróg. W stacji diagnostycznej (kontrola amorków) wykazało, że lewy ma sprawność 76% a prawy 30%.Stąd też moje pytanie: gdzie w Łodzi znajduje się jakiś szrot gdzie można dostać amorek do mojej Hani.
Komplet nowych to wydatek ponad 500zł (KYB)
Warto? A jak się okaże, że ten ze szrotu ma sprawność 35%? Prawe dostają najbardziej po d... na naszych drogach.
Pewnie że nie warto kupisz jakieś badziewie na szrocie - na własnym bezpieczeństwie chcesz oszczędzać nie rozumiem...również nie warto regenerować bo nigdy nie masz pewności ile to może pomóc...
Mnie z kolei wyciekł lewy, prawy zaczyna, a skuteczność i tak mają pona 70% więc to dla mnie żaden wyznacznik...
Co do wymiany to tylko na nowe - tutaj nie ma żadnej alternatywy, amortyzator MUSI być sprawny, co by nie mieć nieprzyjemnej w skutkach przygody na drodze...
ps. tu masz cały wątek w temacie http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=4841
pozdro :cool:
Dzięki za info utwierdziliście mnie w przekonaniu że tylko nowe żaden szrot.
Pytam ponieważ podpowiedziano mi że skoro jest lewy dobry to prawy na szrocie można dostać.
Nawet lepiej kupić nowe kamoki czy jakieś kagery niż oryginał ze szrotu.