Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problemy przy chamowaniu...

leonGar
10-09-06, 16:27
witam
mój problem polega na tym ,z od pewnego czasu , przy hamowaniu wyczuwam dziwne bice na pedale hamulca. Objaw znika , kiedy przestaje hamowac. myslałem ze to moze tarcze lub tarcza sie zwichrowała, ale powiedzieli mi w serwisie ze to prawie niemozliwe. tarcze ma stare tzn. nie zmieniane ale stan ok./ klocki nowe.
czy ktos miał moze podobny objaw i moze mi powiedziec czym był spowodowany.
dziekuje i pozdrawiam

Dzida
10-09-06, 16:34
Zmień serwis/mechanika.

To na 80% powichrowane tarcze ;)

Furious
10-09-06, 16:43
moze to ABS? :roll:

AndMal100
10-09-06, 18:20
chamowaniu...

...może jak bedziesz hamował a nie chamował to bedzie GIT...... :D

emg
10-09-06, 19:12
tarcze się wygły

maniek1982
10-09-06, 19:23
u mnie jak zaczoł bić pedał i pojechałem do mechaniora to sie okazało ze przednie tarcze były juz popękane i cienkie jak zyletki,tylnie jeszcze w miare,ale i tak wymieniłem wszystkie razem z klockami

s3kawek
11-09-06, 10:11
witam
mój problem polega na tym ,z od pewnego czasu , przy hamowaniu wyczuwam dziwne bice na pedale hamulca. Objaw znika , kiedy przestaje hamowac. myslałem ze to moze tarcze lub tarcza sie zwichrowała, ale powiedzieli mi w serwisie ze to prawie niemozliwe. tarcze ma stare tzn. nie zmieniane ale stan ok./ klocki nowe.
czy ktos miał moze podobny objaw i moze mi powiedziec czym był spowodowany.
dziekuje i pozdrawiam

Prawie niemożliwe to jest to ze w serwisie takie glupoty opowiadają.
Wystarczyło ze przy mocno rozgrzanych tarczach zalales je wodą w dotatku w momencie hamowania i nie tak trudno zwichrowac tarcze.

qba1983
11-09-06, 18:41
na 100% powichrowane tarcze,
a tego serwisu unikaj jak ognia, takie glupoty opowiadac to szok poprostu... :shock:

GrzechuLSi
11-09-06, 19:49
mialem ten sam problem ale kupilem nowe tarcze+ nowki klocki no i malina jest teraz bez zadnych bic itp a roznica 2% miedzy lewym a prawym :grin: