Zobacz pełną wersję : Tłumik
no właśnie co sadzicie o tym tłumiku??bo planuje zmiane i rozwazam ten...
http://www.allegro.pl/item125562635_basowy_tlumik_ala_mugen_wm_silencere m_wkladka.html
wiem ze duzo z Was ma taki tylko ze pojedynczy a czy podwojny rozni sie w brzmieniu?
czy ktoś z Was posiada taki?jesli tak to jakie wrazenia??
nie rozumiem.. :)
[ Dodano: Nie 10 Wrz, 2006 ]
ja wlasnie wacham sie i nie wiem co wybrac wiec prosze o pomoc ;]
zaraz dostaniesz grom odpowiedzi ze jest lipny (bylo juz o nim na forum, opcja SZUKAJ sie przydaje) no i lepiej za te pieniadze kup ultera :-P
szukałem w opcji szukaj lecz bylo tylko o pojedynczym... ulter wydaje mi sie spoko ale on chyba jest bardziej basowy a ten z tego co wiem to bardziej sportowy warczacy :)
Ten to raczej bedzie huk, poza tym wyglada niesamowcie beznadziejnie, ale coz, kwestia gustu
huk bedzie na pewno, ale jeśli Ci się podoba, to
kwestia gustu
ja po prostu rozwazam :) szuakm czegos co chodzi mniej wiecej jak WRC.. moze cos poradzicie?? a Waszym zdaniem pasuja w ogole 2 rurki do HB 5gen??
a Waszym zdaniem pasuja w ogole 2 rurki do HB 5gen
Nie bardzo.
Jesli chcesz, żeby ryczało, to żadne puszki nie dadzą ci tego, co prosta rura od kolektora do końca!
... ale jazda tym czymś przejdzie ci po tygodniu.
Szukaj tłumika z wkładką, bo jak już będzie ci się wydawało za głośno, to możesz tą wkładką przytkać nieco ten hałas.
Jak chcesz wrc to utnij koncowy tlumik :roll:
Chociaz i tak wtedy jakos bardzo glosno nie jest
Simpson_CiViC
10-09-06, 21:16
Wogóle porażka ten tłumik. Takie to widziałem na odpustach obok kogucików na drucików ;) Jak chcesz bardziej rasowy dźwięk to rzeczywiście szukaj z nierdzewki, ale radze troszku dołożyć niż później podczas jazdy zęby zjadać. Na stronie Ultera jest galeria dźwięku gdzie NRS na civicu chodzi moim zdaniem całkiem spoko.
Ten tłumik to tragedia weś albo coś w stylu mugen albo jakiś zwykłu z duzą koncowka nie chromowana okrąglą
Simpson_CiViC, no wlasnie o taki glos chodzi... tylko wolalbym zeby byl tzw silencer zeby zawsze mozna bylo sciagnac
Ja własnie tez sie przymierzam do kupna tłumika i co sądzicie o tym czy bedzie ładny dzwiek chodzi mi o głeboki bass i zeby tłumik był duzy taki własnie jak ten
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=125555403
kozik555, zlituj się, na forum dźwięków z m-techa nie znalazłeś? Jest fajnie głośny, po założeniu wkładki niemal jak seria. Ale temat w którym było o jego dźwięku (sam dawałem z własnego auta, bo kiedyś miałem m-techa :D ) to sam poszukaj.
Tylko mała uwaga - ten tłumik jest bardzo krótki, więc nie będzie za dużo wyciszał. W ofercie są dłuższe- poszukaj.
kozik555, nawet ja szukajac jakiejs kwasowki znalazlem stronke o ktorej mowi havok, hehe :)
Simpson_CiViC
11-09-06, 22:32
Simpson_CiViC, no wlasnie o taki glos chodzi... tylko wolalbym zeby byl tzw silencer zeby zawsze mozna bylo sciagnac
To Upgrade albo M-tech. Nie siedze w tłumikach na bieżąco ale zdaje mi sie że mają silencery. Mi tam sie ostatnio karbonowe widzą jeśli już iść z czasem.
http://www.allegro.pl/item125066888_mugen_wrc_w_carbonie_wm_sport_revelk a_lezajsk.html
hehe no wlasnie drugi ktory rozwazam jest ten carbon... :D
co tak sie uparles na to WM Sport ? :roll:
nie ze uparlem ale cena kuszaca i ogolnie dostepne sa :) a na prawde az tak bardzo odradzacie ta firme?? :)
jak chcesz duzo basowego halasu to polecam jak najbardziej... Jak chcesz inny dzwiek to odradzam... Poza tym malotrwale sa te tlumiki...
Modzie, a Ty widzisz i nie grzmisz... Ile razy było o Malonie i WM???????? :evil:
widzę i dam chłopakowi się wyżyć na ten temat - w końcu to inna stylistyka tłumika, a o tym jest ten dział ;) Także ograniczmy się do walorów stylistyczno-akustycznych proszę, bo pozostałe opinie dotyczace producentów i jakości ich produktów kolega sam sobie znajdzie na forum :)
nie wiem czy to jest prawda ale ponoc tlumiki z m-techa fakt maja niby dozywotnia gwarancje ze nie zardzewieja ale zdazalo sie ze pekaly, nie znam sie na tym ale sadze ze jesli tlumik budowany jest ze stali nierdzewnej w calosci to nie jest to najlepsze, tlumik jest narazony na duze zmiany temperatur, do tego jakies chlusniecie woda na rozgrzany i taka stal nierdzewna nie znosi tego najlepiej... moge sie mylic wiec prosze o sprostowanie...
http://www.allegro.pl/item127808384_nowosc_wm_sport_z_silencerem_.html
ten bardzo fajnie brzmi.bez silencera jest cichy, a przy mocnym depnieciu bardzo miło pomrukuje(ze tak sie wyraze brzmi racingowo).tłumik ten słyszalem na 4gen
http://www.allegro.pl/item127500502_wm_sport_fi_100_z_wkladka_wyciszajac a_od_ss.html
ten natomiast jezdzi u mnie.nie powiem, robi bardzo duzo hałasu i brzmi conajmniej ciekawie.z silencerem jest cichy i ma charakterystyczny warkot powyzej 4 tys. obr. i nieładnie "pierdzi" na obrotach biegu jałowego.
ale za ta cene niemozna oczekiwac zbyt wiele.walory estetyczne jak najbardziej na +, walory akustyczne: mi sie podoba, ma rasowe brzmienie, walory trwałosci: nie ten dzial :P
mi na razie nic nie rdzewieje.zobaczymy co bedzie po zimie