Zobacz pełną wersję : Wpadajacy pedał hamulca
Chciałem sobie polakierowac zaciski z przodu wiec je wykręciłem i po ponownym zamontowaniu i odpowietrzeniu układu hamulcowego padał na wył. silniku po kilkakrotynym podpompowaniu staje sie twardy ale po zapaleniu silnika wpada w podłgę. Co moze byc przyczyna wczesniej halmulce pracowały bez zrzutów, brak wycieków, hamulce odpowietrzone zgodnie z instrukcja nawet pompke odpowietrzyłem prosze o rady.
Skoro hamulec wpada to jest zapowietrzony. Jak na włączonym silniku pompujesz to twardnieje ?
Gdy zapale to wpada w podłoge i nie ma hamulcy. Auto podniesione na podnosniku wszystkie 4 koła nie hamują.Chyba juz 10 razy odpowietrzałem prawie litr płynu przepuściłem.
Na wlączonym moment wpada i brak hamulcy
Napisz jak odpowietrzasz, w jakiej kolejności
Mam taki sam problem. Robiłem swapa hebli na tez mb6. Wszystkie zaciski regenerowałem. Przepuściłem dużo płynu i też nie hamują. Odpowietrzane było solidnie ze 3-4 razy. I jak stoję to po podpompowaniu lekko twardnieje pedał natomiast przy odpaleniu już jest miękki i nie hamuje. Musiałem ręcznym lekko pomagać... Może ktoś będzie nam w stanie pomóc??
Tyniek zmieniles pompe z serwem na MB6 czy zostawiles swoja 13/16" ?
spychu odpowiedziałem Ci na gg ale tutaj jak coś Ci jeszcze raz napiszę. Pompa i serwo jest z MB6. Pompa hamulcowa 100% sprawna. Nigdzie wycieku płynu nie zauważyłem i zastanawiam się nad rozdzielaczem...
Pompa hamulcowa 100% sprawna.
Po czym poznajesz, że jest sprawna? Może przepuszczać między celami.
Po tym, ze sprawdzali to mechanicy i mowili, ze jest bardzo dobre cisnienie.
proponuje odpowietrzyc wszystkie laczenia przewodow, zaczynajac od pompy,(chodzi o to by poluzowac te nakredki i podpompowac az wyleci plyn, jesli masz ABS to jestem pewien ze odpowietrzajac pompe ABS beda lecialy najpierw bombelki dopiero pozniej plyn. dopiero po takim zabiegu odpowietrz wszstkie zaciski
długo jeździłeś bez hebli? zauważyłeś, żeby płyn Ci uciekał?
długo jeździłeś bez hebli?
Chyba się nie da tak... :rolleyes:
Chyba się nie da tak... :rolleyes:
Przecież tyniek napisał, że ręcznym sobie pomagał. Wywnioskowałem więc, że jeździł trochę.
Manual mówi żeby odpowietrzać troche inaczej:D Czyli tylne lewe, przednie prawe, tylne prawe, przedine lewe-w takiej kolejności. Odpowietrzyć należy przynajmniej 2 razy żeby mieć pewnośc ze nie ma powietrza no i obserwuj czy nie poci się przy łączeniach przewodów hamulcowych bo może być nieszczelność.